Studijski centar socijalnog rada
Obavijesti
4. 1. 2016. u 10:16
Uređeno: 9. 5. 2017. u 16:59
Dobrodošli u Knjižnicu

Knjižnica SCSR-a

http://www.pravo.unizg.hr/scsr/knjiznica

Kontakti: 01/4895-817; 01/4895-832

 

ksvenda@pravo.hr

 

 

 

 

 

RADNO VRIJEME ZA KORISNIKE: 9-19 SATI

 

KORIŠTENJE ČITAONICE 8-20 SATI

 

POSUDBA GRAĐE:

Posuditi se mogu udžbenici, kao i veći dio knjižne građe i to uz predočenje indeksa studenata. Mogu se posuditi 3 publikacije na rok od mjesec dana, uz mogućnost produženja 2 puta. Produžiti se može isto tako telefonom ili elektronskom poštom. Građa koja se ne može posuditi može se čitati u čitaonici ili fotokopirati u skladu s odredbama o autorskom pravu.

 

KUĆNI RED:

U prostor knjižnice nije dopušteno unositi jelo ili piće, te bukom ili glasnim razgovorom ometati druge korisnike. Krađa ili namjerno oštećivanje građe se strogo kažnjava (plaćanje novčane naknade uz mogući gubitak studentskih prava).

 

O KNJIŽNICI

Knjižnica je osnovana  ak. god. 1952./53., istovremeno s početkom rada Više škole za socijalne radnike. Smještena je na I katu Studija.

Tijekom dosadašnjeg rada bila je uvijek primarno orijentirana potrebama studenata i profesora  ove ustanove. Osim literature znanstvenog područja socijalnih djelatnosti , u svom fondu ima širok izbor literature ostalih društvenih i humanističkih područja. Trenutno u fondu sadrži oko 13000 naslova knjiga, 130 naslova časopisa, te arhivu doktorskih disertacija, magistarskih radova te diplomskih radova s područja socijalnih djelatnosti. Dio fonda, posebice časopisi, te specijalne baze  podataka su elektronski dostupne. Tijekom ak. god. organiziraju  se edukacije pod nazivom „Informacijska  pismenost“, gdje studenti  uče vještine kvalitetnog pretraživanja  i  korištenja e-izvora.  Uspostavljena je nova usluga knjižnice pod nazivom "Knjižnica za praksu" usluga e-informacija na upit namijenjena u prvom redu poslijediplomantima i socijalnim radnicima iz prakse. Više o njoj može se vidjeti niže na mrežnim stranicama knjižnice.

 

O SVIM NAŠIM SADRŽAJIMA I USLUGAMA PROČITAJTE U OSTALIM IZBORNICIMA NAŠE STRANICE I DOBRODOŠLI U KNJIŽNICU

Lijep pozdrav

 

Djelatnice knjižnice

dr. sc. Ksenija Švenda-Radeljak, viša knjižničarka

 

pomoćna knjižničarka Branka Krapac

Ksenija Švenda-Radeljak

14. 5. 2014. u 10:51
Uređeno: 15. 5. 2014. u 09:41

Drage kolegice i kolege,

Obzirom da se  i u  profesiji socijalnog rada povećava broj i složenost poslova, a raste količina novih znanja i informacija koje treba usvojiti, potrebno je u što kraćem vremenu moći pronaći odgovarajuću informaciju. Knjižnica može u tome pomoći kao asistent djelatnicima u praksi, studentima poslijediplomskih studija kao i ostalim zainteresiranim građanima.

Ksenija Švenda-Radeljak

28. 11. 2013. u 12:52

Uz dopuštenje izdavača poveznica na knjigu "Mladi u vremenu krize"

http://www.idi.hr/images/stories/publikacije/mladi_uvk.pdf

Ksenija Švenda-Radeljak

U cilju poboljšanja i unaprijeđenja usluga naše knjižnice prema korisnicima  studentima s invaliditetom, kreiran je upitnik kojim se žele utvrditi potrebe i želje te kategorije korisnika knjižnice. Stoga molim zainteresirane studente s invaliditetom ili nekom drugom specifičnom potrebom koja zahtijeva drugačije usluge knjižnice, da pošalje mail na koji mu se može proslijediti upitnik ili naravno, dođe osobno u knjižnicu po njega.

Mail za kontakt: kradelj@pravo.hr

Voditeljica knjižnice SCSR-a

dr. sc. Ksenija Švenda-Radeljak

 

Ksenija Švenda-Radeljak

3. 10. 2012. u 10:35
Uređeno: 28. 11. 2013. u 12:54

http://www.udruga-pragma.hr/images/stories/INTEGRIRANE_SOCIJALNE_USLUGE_U_EUROPI.pdf

 

 

Uz dopuštenje udruge Pragma, vlasnika prava na tisak i prijevod publikacije.

Ksenija Švenda-Radeljak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Repozitorij

Copyright (C) 2007 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana