Dani karijera Studijskog centra socijalnog rada i socijalne politike održat će se od 7. do 9. svibnja 2024. godine u dvorani III Fakulteta u Nazorovoj 51.

Dani od 7. do 8. svibnja rezervirani su za panele i radionice, a 9. svibnja za Career Speed Dating – kratke individualne razgovore za posao s poslodavcima u trajanju do deset minuta.

Registracija za studente dostupna je putem LINKA: https://forms.gle/MR2QB8gQ3VUbEE4c6

Registracija poslodavaca za Career Speed Dating dostupna je putem LINKA: https://forms.gle/TusaLhZbm1A78tuZ8

PROGRAM JE U IZRADI I DOSTUPAN JE NA LINKU: https://drive.google.com/file/d/12lRv3ocJkAfq3fOV6P0CCP9jTuVpznbj/view?usp=sharing

 

 

=====

 

 

Studijski centar socijalnog rada ustrojbena je jedinica Fakulteta koja ustrojava i izvodi znanstveni i stručni rad u znanstvenom polju socijalnih djelatnosti te organizira i sudjeluje u izvođenju studija socijalnog rada i socijalne politike. Ujedno je i prva obrazovna institucija koja je u Hrvatskoj izvodila studijske programe u području socijalnog rada i socijalne politike. Studijski programi su organizirani i izvode se na tri razine: preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj. Ukupno je akreditirano 7 studijskih programa: 1 na preddiplomskoj razini, 2 na diplomskoj i 4 na poslijediplomskoj (4 specijalistička studija).

Studij socijalnog rada omogućava osposobljavanje stručnjaka za suočavanje s novim socijalnim problemima i rizicima, kao i temeljitije proučavanje i produbljivanje znanja potrebnih za obavljanje određenih poslova u sustavu socijalne skrbi. Na Studijskom centru socijalnog rada intenzivno se proučava i socijalna politika, koja je integrirana u preddiplomski studij socijalnog rada (za razliku od nekih zemalja gdje je ona samostalan sveučilišni studij ili je integrirana u druge discipline, poput sociologije ili političke znanosti). Iz dosadašnjeg iskustva postalo je razvidno da su socijalnim radnicima koji rade u nizu institucija (ministarstva, državni zavodi, ustanove, lokalna samouprava, organizacije civilnog društva) potrebna veća znanja iz područja socijalne politike. Isto tako, od voditelja centara i ustanova socijalne skrbi traži se da imaju dobre menadžerske vještine, da surađuju sa svojom socijalnom okolinom i da budu nositelji izrade lokalnih socijalnih planova.

Na Studijskom centru socijalnog rada izvode se:

Prijediplomski studij

Diplomski studiji

Sveučilišni specijalistički studiji socijalnog rada