Smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja se već tradicionalno svake godine održava u mjesecu studenome kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet, bit će održana u virtualnom okruženju. 

Ovogodišnji je moto Smotre "Klikni s faksom!".

Virtualna Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavat će se od 25. do 27. do studenoga 2021. na podstranici „Smotr@”, koja se nalazi unutar postojeće mrežne stranice manifestacije

PROGRAM

Na podstranici su postavljene poveznice na virtualne štandove svih naših fakulteta i akademija na kojima ćete se moći informirati, zabaviti, sudjelovati na online događanjima, pogledati promotivne spotove kao i preuzeti razne materijale (brošure, plakate i drugo) u digitalnom obliku. Kao i svake godine, i na virtualnoj Smotri bit će dodijeljene nagrade i priznanja za najbolji digitalni nastup odnosno promociju sastavnice u digitalnom okruženju.

Smotru možete pratiti i na društvenim mrežama:

FB UniZg https://www.facebook.com/UniZg

FB Smotra https://www.facebook.com/smotrasveucilistauzagrebu

Twitter https://twitter.com/SveucilisteZG

Instagram UniZg https://www.instagram.com/sveucilisteuzagrebu/

Instagram Smotra https://www.instagram.com/smotrasveucilistauzagrebu/

LinkedIn https://www.linkedin.com/school/university-of-zagreb

YouTube https://www.youtube.com/channel/UCGUeIn0apOuxottQQApBcPw

TikTok https://www.tiktok.com/@smotra_unizg

Na virtualnoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu ove se godine predstavljaju 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu – 31 fakultet i tri umjetničke akademije.

Program ovogodišnje Smotre izvodit će se u hibridnom obliku, u kombinaciji objave digitalnih sadržaja na digitalnim štandovima fakulteta i akademija (promotivni videozapisi, letci, brošure i drugi materijal u PDF ili drugim formatima koji omogućuju preuzimanje i pregled prilagođen mobilnim uređajima) i predstavljanja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i njihovih studijskih programa po područjima.

U dane održavanja virtualne Smotre, predstavljanja fakulteta i akademija emitirat će se online uz potporu Televizije Student. Svi sadržaji koje sastavnice pripremaju u okviru Smotre ostaju dostupni za sve zainteresirane i nakon 27. studenoga 2021. na mrežnoj stranici www.smotra.unizg.hr, na podstranici „Smotr@”. Tako će ova mrežna stranica ostati središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u Zagrebu te svih zainteresiranih.

Ideja je ovogodišnje Smotre učiniti sve informacije vezane uz upise i studiranje na Sveučilištu u Zagrebu stalno dostupnima kako bi svi zainteresirani imali mogućnost pristupiti svim digitalnim sadržajima o studiranju i upisima na Sveučilištu u Zagrebu u svakom trenutku.

Virtualna Smotra Sveučilišta u Zagrebu službeno započinje u četvrtak 25. studenoga 2021. u 11 sati.

Budućim studentima tada će se online obratiti ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Virtualno otvaranje Smotre bit će popraćeno glazbenim programom studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Ovogodišnji su sponzori Smotre Sveučilišta u Zagrebu OTP banka, Studentski centar Varaždin i Studentski centar Zagreb.  

Medijski su partneri Smotre Jutarnji list, Laganini FM, Radio Sljeme, Z1 televizija, Televizija Student, Radio Student, Global te sveučilišne novine i portal Universitas.

Popis obavijesti