Poštovani i dragi studenti/ice ,

želimo Vam uspješnu akademsku godinu 2023./2024. te Vam stojimo na raspolaganju ukoliko procijenite da vam je potrebna podrška za prevladavanje određenog izazova. Savjetovalište je namijenjeno svim studentima/icama Pravnog fakulteta u Zagrebu neovisno o dobi, smjeru, status studiranja, vrsti problema/teškoće.

Tijekom studiranja svaki student/ica se može susreti sa različitim životnim izazovima u kojima je dodatna podrška dobro došla. Potrebu za dodatnom podrškom student/ica može imati vezano za upis fakulteta, preseljenje ili prilagodbu uvjetima studiranja već na prvoj godini studija. Potreba za dodatnom podrškom može biti vezana i uz polaganje ispita, suočavanje s neuspjehom, kod uspostavljanja novih društvenih veza i uključivanja u studentski život. Tijekom studiranja studenti/ce koji rade mogu se naći pred izazovom organizacije vremena za rad i studiranje, ili jednostavno prolaziti teži period u kojem teško usklađuju svoj studentske obveze sa svakodnevnim životom. Nadalje, izazovi s kojima se studenti/ce suočavaju mogu biti vezani  i uz druge domene njihova života  kao npr. partnerske odnose, (ne)planirano roditeljstvo, odnose s članovima vlastite obitelji kao i brojne druge probleme psihosocijalnog funkcioniranja studenta/ice, osobne poteškoće te smetnje povezane s mentalnim zdravljem.

Kako se prijaviti u Studentsko savjetovalište?

Termin u savjetovalištu možete dobiti tako da se preko Vašeg službenog studenstkog maila javite na email: savjetovaliste@pravo.hr

Djelatnice Savjetovališta ponudit će vam prvi slobodni termin. Savjetovanja se odvija uživo u prostoru Savjetovališta te on-line, preko poveznice koju Vam savjetovateljica šalje na Vaš službeni studentski mail nakon što student/ica potvrdi da mu/joj ponuđeni termin savjetovanja odgovara.

Svakom studentu/ici osigurava je potpuna anonimnost i povjerljivost individualnog razgovora.

 

U savjetovalištu djeluju stručnjaci koji su obrazovanje stekli u području društveno-humanističkih znanosti, koji su dodatno educiran iz područja savjetovanja i psihoterapijskog pristupa.

Gdje se nalazi savjetovalište?

Savjetovalište je na korištenje dobilo prostor na adresi Gundulićeva 10, prvi kat, soba 9. Savjetovanja se prema prethodnom dogovoru odvijaju ponedjeljkom i četvrtkom.

Dobrodošli!

Vaš Tim Savjetovališta za studente/ice Pravnog fakulteta

 

VAŽNO!!!!!!

Drage studentice i dragi studenti,

Nalazimo se u vremenu brojnih izazova s kojima se suočavamo, kako uslijed situacije vezano uz virus COVID-19, tako i potresa koji su zadesili i snažno nas prodrmali ne samo u fizičkom već i psihološkom aspektu bilo da smo bili u samom epicentru potresa , u njegovoj blizini ili smo ga proživjeli kroz slike razaranja i patnje ljudi preko medija. Stoga, vi koji imate potrebu za razgovorom/savjetovanjem/intervencijom upućujemo da nam se slobodno obratite. U ovim izvanrednim i kriznim situacijama važno je poduzeti sve mjere kako bi očuvali i zaštitili svoje mentalno zdravlje.

Važno nam je da znate da smo tu zbog Vas i slobodno nam se javite na e-mail:

savjetovaliste@pravo.hr

Ukoliko se pokaže potreba za dodatnom podrškom bilo Vama ili članovima Vaše obitelji, usmjerit ćemo Vas gdje taj vid podrške (materijalne, zdravstvene ili ine) možete potražiti.

Zbog postojećih okolnosti (epidemiološke mjere i oštećenja zgrada uslijed potresa) savjetovanje se odvija on line putem google meeta. Procedura je sljedeća: nakon poslanog e-maila na savjetovaliste@pravo.hr s molbom za termin, šaljemo Vam link poveznice za on-line savjetovanje.

Marina Milić Babić i Maja Laklija

 

Dodatne informacije: