Na nedavno održanom prvom međunarodnom UNIC Festival gradskih laboratorija u Lége, BE okupile su se studenti, nastavnici i drugi članovi akademske zajednice, predstavnici organizacije civilnog društva, gradskih službi i gospodarstva iz svih sastavnica UNIC-a. 
Studenti su sudjelovali na pripremnim radionicama iz područja komunikacije, fotografije, dramskih umjetnosti, ekologije te svoje radove prezentirali na Festivalu. Na Festivalu je sudjelovalo 16 studenata Sveučilišta u Zagrebu sa čak pet pripremljenih programskih aktivnosti uz prethodnu podršku nastavnika sa Pravnog fakulteta, Akademije dramskih umjetnosti i Fakulteta političkih znanosti.


Studenti PRAVNOG FAKULTETA U ZAGREBU, Maja Liković, Nina Deranja, Valentina Drnetić, Patricija Biškup i Fran Nikolić sudjelovali su u zajedničkom programu studenata sa Agronomskog fakulteta, Fakulteta organizacije i informatike, Katoličko bogoslovnog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu na temu:
Urban Resilience in the Context of Natural Disasters
Studenti Sveučilišta u Zagrebu prikazali su svoju perspektivu krize s kojom su se suočili protekle i ove godine, te u otvorenoj raspravi podijeliti svoja iskustva sa ostalim sudionicima Festivala. Koristili su brojne tehnike, poput pričanja priča, izložbe fotografija, kratkih videa, intervjua i zamrznutog kadra.
Ovaj događaj omogućio je raspravu o tome kako je studentska zajednica pogođena krizama, od Covid pandemije, dva potresa te poplave koje su sve pogodile Zagreb i bližu okolicu u prošloj akademskoj godini.
Studenti Sveučilišta u Zagrebu u aktivnoj diskusiji sa studentima drugih UNIC Sveučilišta ukazali su zašto je studentska zajednica otporna, ali i s kojim se izvorima ranjivosti susreće u aktualnim krizama.

CityLab festiva - Liege - izvještaj 

Popis obavijesti