Opće obavijesti za studente

Pozivaju se studenti svih godina pravnog studija zainteresirani za nastavu Francuskog jezika pravne struke (neobavezan kolegij) da se najkasnije do 30.9.2018. jave prof.dr.sc. Leliji Socanac (lelijasocanac@gmail.com) radi dogovora o organizaciji nastave.

Renata Požgaj

14. 9. 2018. u 13:32

Pozivamo sve studentice i studente treće, četvrte i pete godine studija koji se žele kroz praksu osposobiti za praktični rad u pravnoj struci da najkasnije do 23. rujna 2018. na web stranici Pravne klinike (http://klinika.pravo.unizg.hr/node/22) podnesu prijavu za sudjelovanje. Iznimno, svoju želju za pridruživanje klinici mogu izraziti i osobito motivirani studenti druge godine.

Kako bi se studenti mogli što bolje upoznati sa njezinim radom te lakše odlučiti za prijavu Pravna klinika od 17. do 21. rujna 2018. održava "Tjedan otvorenih vrata" u kojemu će studenti kliničari u rezidentnoj klinici (Jurja Žerjavića 6/II.kat) održavati otvorena dežurstva za sve zainteresirane studente. Dežurstva će se održavati prema uobičajenom rasporedu, odnosno svakim danom od 10-12 h te srijedom i četvrtkom od 17-19 h. Informacije studenti mogu dobiti i  na međukatu Pravnog fakulteta u Zagrebu (Trg RH 14), svaki dan od 10-12 h. Više o najavljenim događanjima pročitajte na Facebook stranici Pravne klinike (pogledati opširniji sadržaj obavijesti)...

Danijel Relković

Prijave se podnose do 4. listopada 2018. u 14:30 sati.
/_news/24872/Natjecaj za dekanovu nagradu ak. god. 2018..pdf

Renata Požgaj

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo vas da su otvorene prijave za međunarodno studentsko natjecanje Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (o samom natjecanju više možete vidjeti ovdje). Prijave je potrebno poslati e mailom na tena.hosko@pravo.hr najkasnije 23. rujna 2018. godine. Nakon toga će studenti koji su poslali prijavu biti obaviješteni o daljnjem tijeku kvalifikacija za ulazak u tim koji će predstavljati Pravni fakultet u Zagrebu na 26. Willem C. Vis moot-u.
S eventualnim pitanjima obratite se na gore navedeni e mail.

Renata Požgaj


Radionice poslovnih vještina za studente

Izlaskom iz sustava obrazovanja mladi dolaze na tržište rada gdje se očekuje da su već stekli potrebne poslovne vještine za rad na pozicijama za koje se prijavljuju. Važnost takvih vještina za mlade pravnike ne treba ni naglašavati, pravna struka sama po sebi od pravnika zahtijeva razvijene soft skills, umijeće pregovaranja, poznavanje neverbalne komunikacije i dobar javni nastup.  Treninzi su napravljeni tako da je svatko od sudionika maksimalno uključen, treninzi su interaktivni, a rad sudionika se temelji na povezivanju i analizi primjera iz prakse, stvarnim izazovnim situacijama, razmjeni iskustava, osvještavanju i implementiranju željenih organizacijskih standarda kroz vježbe. ..

Danijel Relković

26. 6. 2018. u 15:34
Uređeno: 27. 6. 2018. u 08:07

Objavljen je novi broj biltena Pro Bono vol. 9. glasila Pravne klinike Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pro bono obrađuje pravna pitanja na građanima pristupačan način, te predstavlja teme iz sustava besplatne pravne pomoći.

 

Danijel Relković

3. 3. 2018. u 16:30
Uređeno: 3. 3. 2018. u 16:41

Na temelju odredbi čl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2017./2018. Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu 
https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/ Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim 
identitetom. Ako studenti ne znaju korisničku oznaku ili zaporku, za pomoć se mogu obratiti administratoru matične ustanove.

Rok za prijavu na Natječaj je petak*4. svibnja 2018. do 16 sati.


Natječaj i Pravilnik nalaze se u privitku, a također ih možete naći na web stranici Sveučilišta u Zagrebu:
http://www.unizg.hr/istrazivanje/istrazivanje-i-inovacije/nagrade-za-posebna-postignuca/rektorova-nagrada/

 

pfz


Postupnik je vidljiv na poveznici 

 

Renata Požgaj

18. 5. 2017. u 07:17
Uređeno: 18. 5. 2017. u 11:50

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu partnerska je ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca, u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Projekt...

Danijel Relković

1. mjesto - Studenti Pravnog...

Zagrebački studenti ponovo briljiraju na MOOT COURT natjecanju ......


Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojili prvo mjesto na regionalnom studentskom natjecanju iz ljudskih prava!
 
Klub "Vladimir Bayer" sastavljen od studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu, Karlo Brekalo, Martina Muža, Mirta Kuštan, Lana Radišić, Nika Gavrilović, i Josipa Verović pobijedio je na XII. regionalnom studenskom natjecanju iz ljudskih prava - Regional Moot Court Competition in Human Rights, koje se održalo od 18. do 21. svibnja 2018. u Skoplju. Klub je za natjecanje pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo. Nakon kvalifikatornih natjecanja održanih na državnom i regionalnom nivou, natjecalo se 12 klubova iz 7 država. Ovom pobjedom zagrebački studenti kvalificirali su se za veliko finale u okviru VI. Trans-europskog moot court natjecanja u zgradi Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu i pred sucima Europskog suda za ljudska prava gdje će se susresti sa pobjednikom istovjetnog regionalnog natjecanja nordijskih zemalja.

/_news/24283/IMG_3922.JPG

Renata Požgaj

22. 5. 2018. u 11:55
Uređeno: 22. 5. 2018. u 11:57
Price Media Moot Court Competition...

Hrvatski tim na ovogodišnjem Price Media Moot Court Competition (Oxford University) predstavljali su Doris Skaramuca, Valentina Tusun i David Terlević. Tim je pripremala doc.dr.sc. Sunčana Roksandić Vidlička.

Plasiravši se u finalno natjecanje koje se održavalo u Oxfordu, tim je na ovom prestižnom svjetskom natjecanju, kojem prethode regionalna natjecanja, bio ukupno  35-ti. Čestitamo timu koji se šest mjeseci posvetio pripremama za ovo zahtjevno svjetsko natjecanje.

/_news/24277/9984E775-5E5F-4929-A56D-C0C4D01816CC.jpeg

Renata Požgaj

USPJEH NA ELSA HUMAN RIGHTS MOOT...

 

Nakon što je ušao u finale prednatjecanja u Moskvi u prosincu 2017., tim Pravnog fakulteta za "ELSA Human Rights Moot Court Competition" nastavio je s odličnim rezultatima. Tim, koji se sastojao od studentica Marije Ane Brnčić, Jelene Ljubičić, Mije Petričušić i Katarine Šestan, a koje su se pripremale pod mentorstvom doc. dr. sc. Zorana Burića s Katedre za kazneno procesno pravo, nastupio je i u finalu samog natjecanja, koje se održalo u Vijeću Europe i na Europskom sudu za ljudska prava od 1. do 4. svibnja ove godine. U finalu su se studentice plasirale među 20 najboljih od 114 ukupno prijavljenih timova, te su time postigle još jedan značajan uspjeh, na kojemu im čestitamo!

/_news/24251/32939034_1739588192756026_8445552360037548032_n.jpg

Renata Požgaj

Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu ostvarili su zapaženi uspjeh na natjecanju u simuliranom suđenju (moot court) koje se održalo 18. i 19. travnja 2018. u Sarajevu (BiH) u okviru III. međunarodne konferencije „Procesuiranje genocida u BiH“. Konferenciju su organizirali Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret Majke enklave Srebrenice i Žepe, uz sudjelovanje Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove.

Studenti Domagoj Dananić, Hrvoje Fištrek, Neven Sutarić, Iva Štrbulec Težak i Mia Vuković, koji su zastupali jednu od tri pozicije obrane, proglašeni su najboljim timom na strani obrane te, zajedno sa predstavnicima Inicijative mladih za ljudska prava Hrvatske kao najboljim timom na strani optužbe, ukupnim pobjednicima natjecanja. Studente su za natjecanje pripremali izv. prof. dr. sc. Maja Munivrana Vajda s Katedre za kazneno pravo i doc. dr. sc. Marin Bonačić s Katedre za kazneno procesno pravo.

Renata Požgaj

Copyright (C) 2018 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana