Opće obavijesti za studente
13. 2. 2019. u 09:04
Uređeno: 13. 2. 2019. u 10:57

Za upis u ljetni semestar studenti su obvezni upoznati se sa slijedećim:

Raspored i postupak predaje indeksa za ljetni semestar

Pravila upisa ljetnog semestra za redovite studente

Pravila upisa ljetnog semestra za izvanredne studente

Upis predmeta studijske godine

Obavijest o upisu desetog semestra (Odluka o načinu upisa Naprednog seminara )

Podaci za uplatu naknada na pravnom studiju

Obavijest studentima o ispunjavanju obveza iz seminara

 

Mole se svi studenti da za sve upite postavljane djelatnicim ai službama Fakulteta postupaju prema odluci o komunikaciji putem sustava e-pošte (poveznica)

 

Predodabiri seminara i vježbi za ljetni semestar predviđeni su od 20. do 27. veljače 2019. god., obavijesti o predodabirima

će biti naknadno objavljene slijedeći tjedan.

Danijel Relković

Pozivamo sve studentice i studente treće, četvrte i pete godine studija koji se žele kroz praksu osposobiti za praktični rad u pravnoj struci da najkasnije do 17. veljače 2019. na web stranici Pravne klinike (http://klinika.pravo.unizg.hr/node/22) podnesu prijavu za sudjelovanje. Iznimno, svoju želju za pridruživanje klinici mogu izraziti i osobito motivirani studenti druge godine.

Kako bi se studenti mogli što bolje upoznati sa njezinim radom te lakše odlučiti za prijavu Pravna klinika od kraja prijava održava "Dane otvorenih vrata" u kojemu će studenti kliničari u rezidentnoj klinici (Jurja Žerjavića 6/II.kat) održavati otvorena dežurstva za sve zainteresirane studente. Dežurstva će se održavati prema uobičajenom rasporedu, odnosno svakim danom od 10-12 h te srijedom i četvrtkom od 17-19 h. Više o najavljenim događanjima pročitajte na Facebook stranici Pravne klinike.  

Danijel Relković

Dragi kolege i drage kolegice,

 Hrvatska udruga za mirenje (HUM) poziva Vas na sudjelovanje na konferenciji „Budućnost pravne profesije“ koja se održava 6. ožujka 2019. s početkom u 11,00 sati u prostorijama Novinarskog doma (Perkovčeva ulica 2), Zagreb...

 

Danijel Relković

Studenti upisani na integrirani preddiplomski i diplomski studij odabiru seminar putem web aplikacije na web stranici pravnog fakulteta http://www.pravo.unizg.hr/studenti ...

Danijel Relković

Natječaj Erasmus+ studenti studijski boravak (SMS) za programske zemlje

(EU-KA103) za akademsku godinu 2019./20.

Prijave do 14. veljače 2019. u 12 h (datum i vrijeme primitka dokumentacije, ne poštanskog žiga) – Pisarnica PFZG-a (urudžbirati)

Predaja dokumenata: ime i prezime

    „Prijava za ERASMUS+ Natječaj za studijski boravak u akad. god.  2019./2020.’’

      Za Ured za međunarodnu suradnju

Mole se studenti da obrate pažnju na svu potrebnu dokumentaciju jer se nepotpune i nepotpisane prijave neće uvažavati. Potvrda o upisu u semestar i prijepis ocjena su dvije odvojene potvrde. Na potvrdi o znanju jezika potreban je pečat fakulteta.

Mole se studenti da  prijavljuju isključivo ljetni semestar sljedećih sveučilišta:

Universiteit Antwerpen

Stockholms Universitet

Universiteit Leiden

KU Leuven

Universidade de Lisboa

Universität Wien

Universität zu Köln

Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn

Bucerius Law School - Hochschule für Rechtswissenschaft

Universitat Pompeu Fabra

Ludwig-Maximilians-Universität München

Mole se studenti studijskog odjeka za socijalni rad da ne prijavljuju Sveučilište Saxion u ovoj ak. godini.

Andrea Mišković

Obavještavamo sve zainteresirane studente za proljetni tečaj "Crime Prevention through Criminal Law & Security Studies" da je u toku natječaj za prijave polaznika. Tema ovogodišnjeg tecaja je "New International Perspectives on Hate Crime", a održat ce se na Interuniverzitetskom centru (IUC) u Dubrovniku od 10. do 16. ožujka 2019.


Rok za prijavu je 24. veljače 2019.

Više informacija o tečaju, programu, predavačima, formatu itd. pročitajte na web stranici tečaja: www.pravo.hr/KP/crimeprevention

Renata Požgaj

The Geoffrey Nice Foundation published a call for applications for a Master Class on "Mapping, Documenting and Prosecuting Mass Atrocities" to be held at the Inter-University Centre in Dubrovnik, Croatia. The Master Class is organized in partnership with the Transitional Justice Working Group (Seoul, South Korea) and Justice for Iran (London, UK) and it will take place from the 1st to the 12th of July 2019.

MA, PhD and post-PhD students are invited to apply by sending a short motivation letter and a CV to geoffreynicefoundation@gmail. Tha application deadline is March 1st, 2019.
Successful applicants will be awarded a GNF stipend that would cover the lodging expenses and course IUC tuitions and course materials.

To get more information on the Master Class, please click here.

pfz

8. 12. 2018. u 19:00
Uređeno: 8. 12. 2018. u 19:00

Donesena je odluka o načinu komunikacije sa studentima putem e-pošte. Prema odluci, studenti su dužni u komunikaciji s nastavnicima i administrativnim službama Fakulteta koristiti se računom e-pošte na domeni student.pravo.hr, a nastavnici i djelatnici upućeni su da nisu dužni uzimati u obzir poruke poslane s drugih adresa e-pošte.

Odluku možete pročitati ovdje.

 

pfz

Pobjeda naših studenata na...

U Strasbourgu 23.11.2018.g. studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Karlo Brekalo, Nika Gavrilović, Mirta Kuštan, Martina Muža,  Lana Radišić, i Josipa Verović  pobijedili su u finalu šestog trans-europskog studentskog natjecanja (6th Trans-European Moot Court Finals) na Europskom sudu za ljudska prava. Natjecanje se održavalo pred tri suca Europskog suda za ljudska prava, a u finalu su se susreli sa danskim timom iz Kopenhagena "Lannung", pobjednikom regionalnog natjecanja iz ljudskih prava između 12 timova iz nordijskih zemalja.  Studente je za natjecanje pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo. Suci su zaključili da je zagrebački tim bio bolji u sva tri elementa: argumentaciji, govorništvu i odgovorima.

 /_news/25639/IMG_5117.JPG,/_news/25639/IMG_5120.JPG,/_news/25639/IMG_5131.JPG,/_news/25639/IMG_5122.JPG

 

Renata Požgaj

11. 10. 2018. u 13:26

Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva studente na volontiranje.

/_news/25140/Poziv volonterima.pdf
Više o programu: http://ti-si-sunce.hr/program/moje-pravo-na-igru-i-sport/

Renata Požgaj

Postupnik je vidljiv na poveznici 

 

Renata Požgaj

18. 5. 2017. u 07:17
Uređeno: 18. 5. 2017. u 11:50

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu partnerska je ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca, u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Projekt...

Danijel Relković

Copyright (C) 2019 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana