doc. dr. sc. Ivan Kosnica
doc. dr. sc.
Ivan Kosnica

Ivan Kosnica je diplomirao 2006. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nakon čega je 2007. upisan na Poslijediplomski studij javnog prava i javne uprave. Tijekom 2012. godine uspješno je obranio disertaciju Državljanstvo u Kraljevini Hrvatskoj i Slavoniji od 1848. do 1918. te je tako stekao doktorat pravnih znanosti.  Od 2006. godine radi na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na radnom mjestu asistenta na Katedri za povijest hrvatskog prava i države, a nakon uspješno obranjene disertacije na radnom mjestu višeg asistenta. Tijekom 2014. izabran je u zvanje znanstvenog suradnika, a 2015. u znanstveno-nastavno zvanje docenta i na radno mjesto docenta. U veljači 2020. godine izabran je u zvanje višeg znanstvenog suradnika. Autor je 20-tak znanstvenih radova te je sudjelovao na više od dvadeset znanstvenih skupova u inozemstvu i u Hrvatskoj, na nekima i kao pozvani predavač. Tijekom 2017. godine predavao je na doktorskoj školi Pravnog fakulteta Sveučilišta u Szegedu, dok je tijekom 2019. godine predavao na Jagelonskom sveučilištu u Krakowu. Član je uredništava časopisa Journal on European History of Law, časopisa Zagrebačka pravna revija i časopisa International Journal of Law and Public Administration. Od siječnja 2019. godine djeluje kao network chair u sklopu European Social Science History Conference (mreža Politics, Citizenship and Nations). Tečno govori engleskim jezikom, a služi se njemačkim i francuskim jezikom.

Više

EDUKACIJA

Godina diplomiranja: 2006

Godina doktoriranja: 2012

Na katedri od: 2006

KONTAKT

E-mail:
E-mail
Telefon:
4895 741
Adresa:
Ćirilometodska 4, soba soba 41 (2. kat)
Katedra/služba:
Povijest hrvatskog prava i države
Konzultacije:

Četvrkom od 12 do 13:30 sati. Konzultacije se održavaju putem Google Meet. Mole se studenti da se prethodno obavezno najave nastavniku putem emaila. 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Profesionalni interesi i članstva

Društvo za hrvatsku povjesnicu

European Society for Comparative Legal History

The European Society for History of Law

Journal on European History of Law - član uredništva

European Social Science History Conference: Politics, Citizenship, and Nations Network - network chair

Zagrebačka pravna revija - član uredništva

International Journal of Law and Public Administration - član uredništva