Obavijesti

Otvoren je rok za prijavu vježbi iz predmeta Obiteljsko pravo - vježbe (24.5.2016.).

Molimo studente da obavezno prijave vježbe za taj rok neovisno o tome kada će im biti upisana ocjena iz vježbi.

Rok za prijavu na studomatu je 24.5.2016. (prijave traju do 21.5.2016.)

Ukoliko netko ima problem s prijavom odmah se javiti u referadu, TMT 14, soba 51 ili na mail referada@pravo.hr

Slavica Habijan

13.01.2016. u 08:45

Svečano otvorenje Moot Court Croatia natjecanja održat će se u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg m. Tita 14, 15. siječnja 2016.,

Moot Court  Croatia,  natjecanje u obliku simuliranog suđenja, održava se  već četvrtu godinu zaredom u organizaciji studentske udruge eSTUDENT. Nastalo je po uzoru na slična natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta te je jedino takvo natjecanje na hrvatskom jeziku te po hrvatskim pozitivnim propisima.

Natjecanje je otvoreno za studente treće, četvrte i pete godine sva četiri pravna fakulteta u Republici Hrvatskoj, a prijave počinju 11. siječnja i traju do 25. siječnja 2016. Natjecateljske ekipe mogu se sastojati od najmanje dva, a najviše četiri člana. Ovogodišnji hipotetski slučaj je iz područja obiteljskog prava.

Slavica Habijan

Vijeće za ljudska prava Ujedinjenih naroda donijelo je početkom srpnja 2015. Rezoluciju za zaštitu obitelji (UN Pro-Family Resolution).

Vijeće za ljudska prava Ujedinjenih naroda prepoznaje kako je obitelj kao prirodna i temeljna skupna jedinica društva sve ranjivija, ističe društvenu važnost majčinstva i očinstva, prepoznaje da obitelj ima ključnu ulogu u razvoju društva, poziva države na potrebu da majčinstvo i roditeljstvo ne budu osnova za diskriminaciju te da djelatno pomažu očuvanju i zaštiti obitelji.

 

  • Prijevod teksta Rezolucije dostupan je u nastavku.

Ivan Šimović


Copyright (C) 2016 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana