Obavijesti
7. 3. 2018. u 12:52
Uređeno: 7. 3. 2018. u 13:04

U petak, 23.3.2018., u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, održat će se jednodnevna međunarodna konferencija Novelties in Labour Law. Jezik skupa je engleski (bez prevođenja).

Pored članova Katedre za radno i socijalno pravo, Pravnog fakulteta u Zagrebu, svoje radove izložit će cijenjeni profesori B. Barentsen (Leiden University), J. Martinez Giron i A. Arufe Varela (University of La Coruna).

Program konferencije:/_news/23501/Novelties in Labour Law - program final(1).pdf.

Ljubazno molimo da svoj dolazak prijavite do 12.3.2018. na e-mail: ivana.grgurev@pravo.hr.

 

Ivana Vukorepa

23. 10. 2017. u 18:01
Uređeno: 9. 2. 2018. u 10:31

Dana 27.10.2017. u auli Sveučilišta u Zagrebu je održan međunarodni FreSsco seminar na temu: Upućivanje radnika i koordinacija obiteljskih potpora - razvoj i predložene promjene.

Seminar je organizirao FreSsco u suradnji sa Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Predavači na seminaru su bili stručnjaci iz FreSsco tima (sveučilišni nastavnici i znanstvenici), domaći stručnjaci te predstavnici Europske komisije.

FreSsco je europska mreža nezavisnih pravnih stručnjaka iz 32 zemlje, koja se bavi slobodom kretanja radnika i koordinacijom sustava socijalne sigurnosti. Financira ju Europska komisija, a koordinira Sveučilište Ghent i Eftheia. Glavna zadaća FreSsco mreže je savjetovanje Europske komisije, izvještavanje o nacionalnim praksama, te širenje znanja putem znanstveno-stručnih izvješća i tematskih seminara.

Više o seminaru: FreSsco seminar (Croatia): Recent developments and proposed changes in the area of posting and family benefits’ coordination, FreSsco Zagreb seminar - agenda

Materijali sa seminara: FreSsco Zagreb seminar - PPT

Slike sa seminara: FreSsco seminar Zagreb - collage, FreSsco seminar Zagreb - all pictures

 

Ivana Vukorepa

14. 4. 2015. u 16:03
Uređeno: 9. 2. 2018. u 10:32

Katedra za radno i socijalno pravo u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava je u ponedjeljak 13. travnja 2015. organizirala konferenciju „Radni odnosi – razvoj i izazovi“. Konferencija se održavala u Preporodnoj dvorani Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Opatička 18).

U uvjetima višegodišnje gospodarske krize, proračunskog deficita i makroekonomskih neravnoteža cilj konferencije je bio  razmotriti probleme dosadašnjeg razvoja, sadašnjeg stanja i perspektive razvoja radnih odnosa. U tom kontekstu su razmatrani pravni, ekonomski i socijalni aspekti mogućeg razvoja radnih odnosa u Hrvatskoj. Pored nastavnika s naše katedre na konferenciji su izlagali i ugledni domaći i strani gosti (Professor emeritus Manfred Weiss sa Sveučilište Goethe u Frankfurtu, izv. prof. dr. sc. Martin Risak sa Sveučilišta u Beču te dr.sc. Danijel Nestić s Ekonomskog Instituta u Zagrebu).

 

 

Ivana Vukorepa

Copyright (C) 2018 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana