Tim Pravnog fakulteta u Zagrebu, predvođen Klarom Radić i Nikolinom Filipović, pod mentorstvom dr. sc. Jurja Brozovića, ostvario je veliki uspjeh ušavši u polufinale Brown Mosten međunarodnog natjecanja u savjetovanju stranaka, ostavivši tako iza sebe snažne timove iz Engleske, Walesa, Sjeverne Irske, Kanade, Indije, Novog Zelanda, kao i brojne druge timove s dugogodišnjim iskustvom u natjecanju. U polufinalu, u koje ulazi samo najbolji devet timova, dočekala ih je izuzetno teška skupina, u kojoj su odlučivale nijanse.

Brown Mosten ICCC natjecanje spoj je kliničkog obrazovanja i moot natjecanja. Ove godine natjecanje je održavano od 10. do 13. travnja 2024. u Lublinu, Poljska, a tema natjecanja bilo je međunarodno humanitarno pravo. U okviru tog natjecanja, studenti prava iz čitavog svijeta natječu se u timovima od po dvoje studenata. Ocjenjuju se način ophođenja sa strankom te komunikacijske i profesionalne vještine, a timove ocjenjuje multidisciplinarni tim sastavljen od profesora, praktičara, psihologa, sociologa i drugih.

Uprava i dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu čestitaju studenticama Klari Radić i Nikolini Filipović te njihovom mentoru dr. sc. Jurju Brozoviću na ovom važnom uspjehu, koji ohrabruje kliničku i praktičnu nastavu studenata Pravnog fakulteta, te zahvaljuje odvjetniku Tomislavu Fijačku na potpori našem timu.