Poštovane kolegice i kolege, drage vjerne čitateljice i čitatelji kliničkog biltena Pro bono,

S veseljem vas obavještavam da je uspješno tiskan novi, dvanaesti domaći broj biltena Pro bono. Ni kriza uzrokovana koronavirusom ni veliki zagrebački potres nisu nas spriječili da vrijedno i marljivo radimo na izradi novog broja koji na najbolji mogući način, sadržajno i vizualno, odražava vrijeme u kojem je nastao.

Novi broj ponovno smo odlučili promovirati u elektroničkom obliku na mrežnim stranicama Pravnog fakulteta u Zagrebu (https://www.pravo.unizg.hr/plus/klinika/bilten_pro_bono). Osim što je to trenutno jedini epidemiološki siguran način provođenja te aktivnosti, shvaćamo da raspravljanje o temama koje su u njemu obrađene ne trpi odgađanje i da je potrebno čim veći broj građana što prije informirati o njihovim pravima, i to na način koji će im biti lako razumljiv i pristupačan.

Pored teme broja koja je posvećena novoj svakodnevici u Pravnoj klinici i pravnim problemima s kojima se u kriznim vremenima sreću mnogi građani, u ovom smo broju obradili i brojne druge teme s kojima su se naši studenti kliničari susretali u prethodnom razdoblju, a koji nisu vezani uz izvanredne okolnosti.

Naš rad je u listopadu nakon dugo vremena prestao biti isključivo virtualan: u Pravnoj klinici održavaju se dežurstva, a ponovno kreće i projekt vanjskih klinika u četrnaest gradova diljem Republike Hrvatske. Nadamo se da će kriza uskoro biti prevladana te da će biti prilike da nove brojeve promoviramo i uživo, na način dostojan desete godišnjice djelovanja Pravne klinike. Već sad aktivno razmišljamo o novom broju koji će obilježiti taj važan jubilej, možda i u obliku posebnog izdanja na engleskom jeziku.

U međuvremenu, želim vam ugodno čitanje!

Srdačan pozdrav,
Juraj Brozović, mag. iur.
v.d. glavnog urednika

 

 

Popis obavijesti