Posjet predstavnika Sveučilišta za...

U četvrtak, 27. lipnja 2019. godine održan je sastanak između predstavnika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predvođenih prof.dr.sc. Kristinom Urbanc, predstojnicom Katedre za teoriju i metode socijalnog rada i predstavnika Ureda za međunarodnu suradnju partnerske visokoobrazovne institucije ASH Berlin iz Njemačke na čelu s voditeljicom ureda gđom. Irene Gropp.

Razgovaralo se o prednostima i načinima provedbe internacionalizacije kod kuće (Internationalisation at Home) u visokoobrazovnim institucijama kroz partnerske institucijalne mreže i nove studijske kako redovne tako i izborne programe. Razmijenila su se iskustva i predstavili primjeri dobre prakse vezano uz internacionalizaciju koja se provodi kroz bilaterlanu i multilateralnu suradnju u ustanovama visokog obrazovanja te program Erasmus+ namijenjen razmjeni studenata i fakultetskog osoblja. Istaknule su se prednosti uvođenja programskog rješenja Ereasmus without Papers (EWP)  koje bi u sljedećem programskom razdoblju programa Erasmus+ u potpunosti trebao objediniti sve administrativne aktivnosti koordinatora na sveučilištima i fakultetima vezano uz razmjenu podataka, prijave, nominacije i sklapanje ugovora s kandidatima koji se prijavljuju na natječaj Erasmus+. EWP predstavlja drugu fazu projekta koji se u razdobljima od 2015.-2017. i od 2018.-2019. sufinancira sredstvima Europske komisije u sklopu natječajne aktivnosti KA 3 programa Erasmus+.

Uz prof.dr.sc. Kristinu Urbanc, na sastanku su ispred Pravnog fakulteta sudjelovale kolege iz Ureda za međunarodnu suradnju: stručna suradnica Sandra Belko Leović i stručni suradnik Jan Ruk.

S njemačke strane, uz voditeljicu izaslanstva gđu. Irene Gropp sastanku su nazočili: g. Julien Schwarz, gđa. Franziska Fiebrich, gđa. Lisa Helene Richter, gđa. Frederica Behrens i gđa. Julia Okchewskaja.

/_news/27334/ash-berlin_01.JPG

/_news/27334/ash-berlin_02.JPG

/_news/27334/ash-berlin_03.JPG

Popis obavijesti