Studentska ekipa Pravnog fakulteta u Zagrebu osvojila je treće mjesto na prestižnom Central and Eastern European Moot Competition, koji se proteklog vikenda održao u IUC-u u Dubrovniku. Na natjecanju je sudjelovalo čak osamnaest timova s raznih Pravnih fakulteta iz Srednje i Istočne Europe.
Ponosno predstavljajući naš Fakultet, tim su činili Lea Blažević, Grgur Plavec, Alix Uzelac Vedriš i Karlo Žalac.
Svoj izvanredan uspjeh dugujemo pripremama koje su trajale pet mjeseci pod vodstvom trenera dr. sc. Davora Petrića i Ane Kršinić, s Katedre za europsko javno pravo.

Central and Eastern European Moot Competition (www.ceemc.co.uk) je jedno od najcjenjenijih studentskih natjecanja u primjeni europskog prava pred Sudom Europske unije.
Ovo ugledno natjecanje okuplja suce Suda EU-a i istaknute profesore europskog prava, a organizira ga British Law Centre.

Ove godine smo bili domaćini natjecanja, koje se održalo u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku, čime je postignuti visoki plasman naše ekipe još vrijedniji.

Čestitamo našim studentima na izvrsnom rezultatu i ponosno ističemo njihovu predanost i stručnost.

Nastavljamo graditi izvrsnost na Pravnom fakultetu u Zagrebu i veselimo se budućim uspjesima naših talentiranih studenata!