doc. dr. sc. Mario Jelušić
doc. dr. sc.
Mario Jelušić

Više

EDUKACIJA

Godina diplomiranja: 1990

Godina magistriranja: 1994

Godina doktoriranja: 1994

KONTAKT

E-mail:
E-mail
Telefon:
4597 516
Katedra/služba:
Ustavno pravo
Konzultacije:

četvrtkom u 8,00 sati

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Profesionalni interesi i članstva

Ustavno pravo

Uvod u političke znanosti

Povijest zaposlenja

Mario Jelušić docent je na Katedri za ustavno pravo. Pored izvođenja nastave iz kolegija Ustavno pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu i izbornog kolegija Uvod u političke znanosti, predaje Ustavno pravo također i na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Predavač je i na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske na kolegiju Politički sustav i ustroj državne uprave Republike Hrvatske. Redoviti je član Akademije pravnih znanosti Hrvatske, Hrvatske udruge za ustavno pravo, te Hrvatskog društva za građanskopravne znanosti i praksu. Dugogodišnji je član Upravnog odbora Društva za kulturnu suradnju sa Francuskom "Alliance française" u Zagrebu. Govori i piše francuskim, engleskim i talijanskim jezikom.