ALUMNI Projekt 2021

Alumni projekt 2021 financiran je od strane State Departmenta SAD "Zaštita, pomoć i socijalna uključenost ugroženih skupina u kontekstu trgovanja ljudima u Hrvatskoj". 

 

Glavni cilj projekta je podizanje svijesti i razumijevanja trgovanja ljudima kao 
ozbiljnog kršenja temeljnih prava, pružanje znanja o novim trendovim i spremnost zasuočavanje s novim prijetnjama. Kroz konstruktivne aktivnosti američkih i domaćih stručnjaka, ovaj će projekt uspostaviti mrežu stručnjaka s ciljem poboljšanja 
postojećeg normativnog i institucionalnog okvira za suzbijanje trgovanja ljudima u 
Hrvatskoj. 


Na Pravnom fakultetu u Splitu 20....

Akademija pravnih znanosti Hrvatske i Veleposlanstvo SAD u Hrvatskoj u okviru projekta „Zaštita, pomoć i podrška žrtvama u kontekstu trgovanja ljudima u Hrvatskoj“ posljednjih su mjeseci organizirali nekoliko regionalnih radionica za djelatnike koji se bave ovom temom u okviru sustava kaznenog pravosuđa (suci, državni odvjetnici, odvjetnici, policija, državna uprava, nevladine organizacije). Tema regionalne radionice održane 20. listopada 2021. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu bila je naknada štete žrtvama trgovanja ljudima u Hrvatskoj. Sudionici su raspravljali o naknadi štete žrtvama u adhezijskom postupku i sukladno odredbama Zakona o  novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela. U raspravi je ukazano na primjere dobre prakse, ali i na probleme pri odlučivanju o imovinskopravnom zahtjevu u kaznenom postupku zbog čega se žrtve uglavnom s tim zahtjevom upućuju u parnicu. 

Popis obavijesti
Repozitorij
Repozitorij je prazan