doc. dr. sc. Ana Opačić
doc. dr. sc.
Ana Opačić

Ana Miljenović rođena je 1986. godine u Sisku. 2004. godine upisala je studij socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je 2008. godine nakon čega se zaposlila 2009. kao asistent na istom studiju. Do sada je bila uključena u izvođenje kolegija Socijalni rad u organiziranju zajednice, Međunarodni socijalni rad, Teorijske osnove socijalnog rada, Interpersonalna komunikacija, a kao gost predavač i suradnik na terenskoj praksi na kolegijima Socijalni rad s grupom i Osnove savjetovanja. 2012. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij Psihosocijalni pristup u socijalnom radu, a 2015. doktorirala je na poslijediplomskom doktorskom studiju Socijalni rad i socijalna politika (Pravni fakultet u Zagrebu). Osvojila je više nagrada kao student i kasnije kao mladi istraživač. Od 2016. zaposlena je na radnom mjestu docenta.

Više

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Profesionalni interesi i članstva

Profesionalni znanstveni i stručni interesi vezani su prije svega za područje razvoja zajednice, s posebnim naglaskom na zajednice s razvojnim problemima. Osim toga, bavi se i područjem teorije socijalnog rada, međunarodnog socijalnog rada i problema ovisnosti.

Članstva:

- Zagrebačka udruga socijalnih radnika

- udruga Sociativa Nova (tajnica udruge)

- udruga Pragma


Hobiji i osobni interesi

Hobi: Karipski plesovi