Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu najstarija je visokoškolska ustanova u Republici Hrvatskoj. Utemeljen je 1776. godine, a danas je jedno od središta pravne znanosti u srednjoj Europi. Smješteni smo na pet lokacija u samom središtu grada: Trgu Republike Hrvatske 14 i 3, Ćirilometodskoj 4, Gundulićevoj 10 i Nazorovoj 51.

Osim na našem Fakultetu, naši nastavnici predaju i na drugim, najprestižnijim svjetskim sveučilištima. Daju izniman doprinos stvaranju hrvatskog pravnog sustava. Iz redova naših profesora do sada smo imali predsjednika države, nekoliko ministara, tri predsjednika i veći broj sudaca Ustavnog suda, suce Europskog suda za ljudska prava, Suda Europske unije, Međunarodnog suda za pravo mora. U nastavi na našem Fakultetu sudjeluju brojni stručnjaci iz prakse - suci najviših domaćih i međunarodnih sudova, ugledni odvjetnici i pravnici iz gospodarstva. Imamo najbogatiju pravnu knjižnicu u ovom dijelu Europe. Studenti imaju pristup velikom broju specijaliziranih domaćih i stranih baza podataka.

Na Pravnom fakultetu brinemo o zapošljivosti svojih studenata. Samostalno i u suradnji s dionicima iz prakse nastojimo pripremiti studente za izlazak na tržište rada i olakšati im tranziciju u profesionalni život.

Godine 2018. upisujemo 242. generaciju studenata prava. Pridružite nam se!


Obavijesti
Nema vijesti!
Copyright (C) 2019 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana