Dana 10. prosinca 2021. godine održan je sastanak u zgradi Vlade koji su predvodili predsjednik Vlade Republike Hrvatske gospodin mr. sc. Andrej Plenković i dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivan Koprić.

Sudjelovali su također ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs te ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, kao i članovi Uprave, prodekani i predstojnici studijskih centara Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Iris Goldner Lang, prof. dr. sc. Elizabeta Ivičević Karas, izv. prof. dr. sc. Mirela Krešić, doc. dr. sc. Mario Krešić, izv. prof. dr. sc. Frane Staničić i izv. prof. dr. sc. Gordana Berc.

Na sastanku se razgovaralo o podršci Vlade Republike Hrvatske u obnovi zgrada oštećenih potresom, rješavanju prostornih pitanja Pravnog fakulteta za vrijeme obnove te izgradnji zgrade Knjižnice Pravnog fakulteta kao središnje nacionalne baštinske pravne knjižnice u Republici Hrvatskoj. Posebne su teme razgovora bile modaliteti suradnje Pravnog fakulteta s Vladom Republike Hrvatske i realizacija budućih projekata od zajedničkog interesa. Premijer i dekan su zaključili da je projekt središnje baštinske pravne knjižnice od važnosti za Fakultet i Republiku Hrvatsku.