Dana 3. prosinca održana je online Svečana skupština Hrvatske komore poreznih savjetnika – HKPS uz prigodno obilježavanje 20 godina poreznog savjetništva u Republici Hrvatskoj i 10 godina od osnivanja i rada Komore.

Tim je povodom Pravnom fakultetu u Zagrebu, odlukom IO HKPS, dodijeljena zahvalnica za dosadašnju potporu i suradnju te promicanje poreznog savjetništva.

U ime Pravnog fakulteta u Zagrebu, zahvalnicu je primila izv. prof. dr. sc. Tereza Rogić Lugarić, ujedno i zamjenica predsjednika Povjerenstva za ispit za zvanje poreznog savjetnika.

Izv. prof. dr. sc. Tereza Rogić Lugarić je čestitala predsjedniku Komore, gospodinu mr. sc. Damiru Brajkoviću, njegovim suradnicima i poreznim savjetnicima na obljetnici i zahvalila se na priznanju istaknuvši dugogodišnju dobru suradnju s Komorom. Posebno je istaknula napore prof. dr. sc. Olivere Lončarić Horvat i prof. dr. sc. Jure Šimovića, nastavnika na Katedri za financijsko pravo i financijsku znanost, koji su od samih početaka pružili podršku uspostavljanju i razvitku porezno- savjetničke djelatnosti. No, i svi drugi članovi Katedre, kao i ostali nastavnici na Fakultetu, bilo svojim znanstvenim i stručnim radom bilo radom u ispitnom povjerenstvu, pridonose djelovanju poreznog savjetništva što je i prepoznato ovim vrijednim priznanjem.