U organizaciji Pravnog fakulteta u Zagrebu, Pravnog fakulteta u Pittsburghu i Pravnog fakulteta u Veroni održana je konferencija pod nazivom Cross Border Dispute Resolution u Dubrovniku od 8. do 10. svibnja 2024.

Program konferencije bio je namijenjen odvjetnicima koji se u praksi susreću s prekograničnim sporovima. Odvjetnici iz SAD-a su na temelju odslušanog programa mogli dobiti bodove kojima se akreditiraju kod Američke odvjetničke komore. Isto su mogli dobiti i talijanski odvjetnici. Sudionici su bili odvjetnici iz SAD-a, država članica EU i država regije.

Prvi dan konferencije raspravljalo se o profesionalnoj odgovornosti u prekograničnom poslovanju, drugi dan o temama vezanim uz međunarodnu trgovačku arbitražu te treći dan o sudskom rješavanju prekograničnih trgovačkih sporova. Na konferenciji su govorili profesor Ronald Brand (Sveučilište u Pittsburghu), profesor Marco Torsello (Sveučilište u Veroni), profesor Franco Ferrari (NYU), profesorica Giesela Ruhl (Sveučilište Humboldt u Berlinu), profesorica Milena Đorđević (Sveučilište u Beogradu) i profesorica Dora Zgrabljić Rotar (Sveučilište u Zagrebu).