U petak, 11. studenog 2023. na Pravnom fakultetu održano je gostujuće predavanje prof. dr. Stephena Terreta iz British Law Centra pod nazivom „ English Constitutional Law in a Nutshell“.

Prodekanica za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju, prof. dr. sc. Iris Goldner Lang održala je najavnu riječ pred sasvim punom dvoranom koja je okupila mnoge zainteresirane studente, ponajviše one koji pohađaju kolegije „Engleski jezik za pravnike“ uz koje su bili i nastavnici Katedre za strane jezike.

Predavanje je održano kao odličan uvod u novi program koji je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s British Law Centre pokrenuo, radi se o novom programu cjeloživotnog obrazovanja „Diploma in English Law and Legal Skills (DELLS)“.

DELLS polaznicima nudi detaljno proučavanje temeljnih aspekata engleskog prava, a svakako će polaznici poboljšati i znanje pravne terminologije na engleskom jeziku. Više o programu možete pronaći ovdje: https://www.britishlawcentre.co.uk/zagreb/

Bilo je lijepo vidjeti u subotu na prvom predavanju veselu grupu od sedamnastero motiviranih polaznika koji su ove godine upisali program, a koju čine studenti Fakulteta koji su pri kraju studija, ali i bivši alumni, a iznenadila nas je čak i jedna polaznica iz inozemstva.

Velik odaziv pokazuje da je bila odlična odluka pokrenuti ovakvu suradnju te se veselimo nastavku programa i dobrim rezultatima.