Započela je nastava za strane studente koji će na Pravnom fakultetu provesti ljetni semestar u sklopu Erasmus+ programa i ostalih programa bilateralnih razmjena. Povodom njihovog dolaska u petak, 18. veljače 2022., u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju Pravnog fakulteta u Zagrebu, održao se Dan dobrodošlice za sve dolazne strane studente. Radi se o grupi od 40 stranih studenata, s kojima će nastavu pratiti još 11 studenata koji su produljili boravak i nakon zimskog semestra. S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa riječ je o vrlo ohrabrujućoj brojci.

Na samom početku, studentima je toplu dobrodošlicu uputila prodekanica za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju i upravljanje kvalitetom, prof. dr. sc. Iris Goldner Lang. Prezentaciju o Pravnom fakultetu u Zagrebu održala je djelatnica Jelena Tadić Cegnar iz Ureda za međunarodnu suradnju, a rad fakultetske knjižnice predstavila je djelatnica Aleksandra Čar. Bogatom programu pridružili su se i vrijedni studenti volonteri iz ESN-a Zagreb, studentske udruge koja se bavi stranim studentima.

Ovim putem se zahvaljujemo i članovima studentskih udruga Fakulteta na predstavljanju svoga rada, predstavnicima Pravne klinike, predstavnicima ELSA-e Zagreb i predstavnicima Športske udruge.

Nakon službenog dijela programa, svi prisutni su sudjelovali u zajedničkoj fotografiji te su imali priliku upoznati se uz kavu i kolače u atriju zgrade na svježem zraku. Za kraj, studenti se se priključili organiziranoj dvosatnoj šetnji gradom uz profesionalnog vodiča za vrijeme koje su imali jedinstvenu priliku svjedočiti pucanju iz gričkog topa koji je nakon  stanke od 410 dana opet započeo s pucanjem točno u 12:00h.

Uvjereni smo da će studentima boravak na Pravnom Fakultetu  u Zagrebu biti bogato i pozitivno iskustvo te da će jednog dana postati ponosni članovi alumni zajednice Fakulteta.