Ciljevi kolegija
Državna i javna uprava bitan je čimbenik demokratskog političkog razvoja i konkurentne tržišne ekonomije. Pri tome u njoj zaposlen osobe bitno određuju kvalitetu njezinog rada i ostvarenje postavljenih ciljeva. U Hrvatskoj postoji dugogodišnje nezadovoljstvo radom državne i javne uprave, a reforme se stalno odgađaju. Temeljni koncepcijski sukob vezan je uz pitanje statusa državnih službenika kao posebne skupine osoba ili potreba približavanja njihovog pravnog položaja onom koji imaju osobe zaposlene u gospodarstvu. Temeljni cilj kolegija je razmotriti temeljne koncepcijske sukobe u svezi s pravnim položajem državnih i javnih službenika te osposobiti studente za istraživanje pojedinih specifičnih pitanja u svezi s radom osoba zaposlenih u tim službama. Pri tome bi korištenje komparativnih iskustava i istraživanja trebalo omogućiti prevladavanje povijesnog uvjetovanog zastoja u razvoju državne i javne službe kao servisa građana. Studenti bi trebali biti osposobljeni za utvrđivanje temeljnih pitanja u svezi s pravnim položajem državnih i javnih službenika, provođenje istraživanja u tim područjima te predlaganje politika i izradu nacrta propisa kojima se uređuju glavna pravna pitanja u svezi s pravnim položajem državnih i javnih službenika.

Sadržaj kolegija
1. Pojam državne i javne službe te kategorije državnih i javnih službenika.
2. Povijesni razvoj uređenja pravnog položaja državnih i javnih službenika
3. Suvremene tendencije u uređenju pravnog položaja državnih i javnih službenika (dvojba između statusa i ugovornog odnosa)
4. Pravno uređenje položaja državnih i javnih službenika:
a) pravni izvori;
b) načela profesionalne državne i javne službe;
c) odnos općeg radnog prava i posebnog službeničkog prava.
5. Zasnivanje, kretanje i prestanak radnog odnosa javnih službenika:
a) uvjeti za prijam u državnu i javnu službu;
b) postavljanje ili imenovanje;
c) zvanja;
d) premještaj;
e) napredovanje;
f) sloboda kretanja;
g) prestanak državne i javne službe.
6. Pravni položaj državnog i javnog službenika:
a) sustav karijere i uposlenja;
b) posebne obveze državnih i javnih službenika (prisega, čuvanje službenih tajni, radno vrijeme, odgovornosti i dr.);
c) pojedinačna prava državnih i javnih službenika (plaća i druga primanja, socijalno osiguranje, troškovi putovanja i preseljenja, odmor i dopust):
d) sloboda udruživanja, pravo na kolektivno pregovaranje, pravo na štrajk, zaštita prava i interesa;
e) posebnosti pravnog položaja državnog i javnog (u pojedinačnom radnom odnosu, u kolektivnom radnom odnosu, razlozi približavanja pravnog položaja državnih i javnih službenika pravnom položaju radnika)
f) zabrana diskriminacije u državnoj i javnoj službi te osiguranje jednakosti i ravnopravnosti pri postupanju državnih službenika prema građanima .
7. Usklađivanje pravnog položaja hrvatskih državnih i javnih službenika s uređenjem položaja tih osoba u zemljama Europske unije kao pretpostavka učinkovitosti državnih i javnih službi
8. Razvoj znanosti i istraživanja u području radnih odnosa državnih i javnih službenika