U sklopu projekta Europskog sveučilišta postindustrijskih gradova UNIC, Pravni fakultet u Zagrebu prošli petak je posjetio profesor Felipe Isa Gomez s Pravnog fakulteta Sveučilišta Deusto iz grada Bilbao u Španjolskoj. Glavni razlog posjete je dogovor oko organizacije zajedničkog BIP programa kojim će Sveučilište Deusto koordinirati u siječnju 2024. godine pod nazivom “Genocide and Mass atrocities in International Law”.

Tijekom jednodnevne posjete profesoru su organizirani sastanci s prodekanicama, prof. dr. sc. Mirelom Krešić i prof. dr. sc. Elizabetom Ivičević Karas, s Jelenom Tadić Cegnar iz Ureda za međunarodnu suradnju te s prof dr. sc. Majom Munivranom koja se bavi tematikom koja će se obrađivati tijekom programa. Posjet se završio radnim ručkom s prof.dr.sc. Gorankom Lalić Novak koja je u ulozi zamjenice voditelja projekta Europskog sveučilišta post-industrijskih gradova (UNIC) za Sveučilište u Zagrebu te izv. prof.dr.sc. Teom Giljevićem.

Rezultat posjete je inicijalni dogovor oko zajedničke suradnje na još dva nova BIP programa, jedan u kojemu će Pravni fakultet opet biti partner dok bi u drugom programu Pravni fakultet preuzeo ulogu koordinatora.

Europska komisije daje naglasak na važnosti europskih sveučilišta, a BIP programi su prepoznati kao novi alat za jačanje takvih mreža. Ovakve posjete uživo tijekom kojih se direktno umrežuju nastavnici koji se bave istim područjem prava donose konkretne ideje i rezultate.

Veselimo se nastavku dobre suradnje s Pravnim fakultetom Sveučilišta Deusto unutar projekta UNIC!