Zakladna uprava Zaklade dr. sc. Jadranko Crnić donijela je odluke o priznanjima Zaklade za 2022. godinu.

Najvišim priznanjem Zaklade, Nagradom dr. sc. Jadranko Crnić za cjeloživotni doprinos i iznimna postignuća u pravnoj struci i promociji vladavine prava u Republici Hrvatskoj nagrađen je akademik Jakša Barbić, redoviti profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u miru i professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu.

Priznanje za dugogodišnji uspješan uređivački rad u području prava dodijeljeno je dekanu dr. sc. Ivanu Kopriću, redovitom profesoru Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Priznanja za objavljenu knjigu od značenja za unapređenje pravne struke dodijeljena su: knjizi „Privatno pravo Europske unije – posebni dio“, urednice i autorice prof. dr. sc. Tatjane Josipović i grupe autora, u izdanju „Narodnih novina“, kao i knjizi „Izabrana praksa Europskog suda za ljudska prava i građanski postupci pred hrvatskim sudovima“, autorice mr. sc. Iris Gović Penić, u izdanju „Organizatora“.

Priznanje za dugogodišnju uspješnu nakladničku djelatnost dodijeljeno je Novom informatoru za 70 godina izdavanja tjednika Informator.

Priznanja Zaklade bit će dodijeljena na svečanoj sjednici Skupštine Zaklade u listopadu 2023.

Zaposlenici i Uprava Pravnoga fakulteta u Zagrebu čestitaju laureatu Zaklade, akademiku Barbiću i svim dobitnicima priznanja Zaklade.