U petak, 15. srpnja 2022. godine na Pravnom fakultetu u Zagrebu održan je znanstveni sastanak prve radne skupine COST Action CA20123 Intergovernmental Coordination from Local to European Governance (IGCOORD, 2021. – 2025.). Ova se radna skupina bavi znanstvenom analizom vertikalne koordinacije. Na sastanku koji je održan u hibridnoj formi sudjelovalo je više desetaka profesora, znanstvenika i istraživača iz preko 20 zemalja.

Sastanak su zajednički vodili prof. dr. sc. Ivan Koprić, voditelj radne skupine, te profesorica Nicola McEwen sa Sveučilišta u Edinburghu, suvoditeljica. Osim zajedničke rasprave o vertikalnoj političkoj i upravnoj koordinaciji, na sastanku su održana predavanja prof. Koprića o vertikalnoj koordinaciji, izv. prof. dr. sc. Tea Giljevića o vertikalnoj koordinaciji i policy procesu na primjeru politike integracije migranata i doc. dr. sc. Ive Lopižić o vertikalnoj koordinaciji u različitim europskim sustavima javnog upravljanja.

Raspravljena su i priprema zajedničke knjige, ostali planovi rada ove znanstvene radne skupine za naredne tri godine, kao i način uklapanja rezultata u opće ciljeve ove COST akcije (projekta). U zajedničkom je radu sudjelovala i voditeljica COST Action CA20123 dr. sc. Noémia Bessa Vilela iz Instituta pravnih znanosti iz Maribora.