Promocija zbornika radova (ur. Đ. Gardašević, V. Gotovac, S. Zrinščak) u izdanju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je u srijedu, 23.11.2022., u auli Sveučilišta u Zagrebu.

Skup je uvodno pozdravio prof. dr. sc. Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a knjigu su detaljno predstavili njezini recenzenti, prof. dr. sc. Željko Potočnjak i prof. emeritus Vlado Puljiz. Svoje su opservacije o knjizi i prof. dr. sc. Josipu Kregaru s nazočnima podijelili suurednici knjige prof. dr. sc. Đorđe Gardašević i prof. dr. sc. Viktor Gotovac. Predstavljanje je moderirao prof. dr. sc. Siniša Zrinščak, suurednik knjige i voditelj Odjela za izdavačku djelatnost Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zbornik radova „Pravo i društvo. Liber amicorum Josip Kregar“ objavljen je u spomen pokojnom prof. dr. sc. Josipu Kregaru, a donosi dvadeset i četiri teksta hrvatskih i inozemnih autora u znanstvenim poljima prava, sociologije i politologije. Radovi obrađuju čitav niz relevantnih tema, od pitanja uloge i razvoja demokracije, pravosuđa, razvoja pojedinih pravnih instituta, ljudskih prava pa sve do pitanja pobačaja, korupcije, masovnih zločina, nacionalizma ili uloge javnog intelektualca u društvu. Radovi kritički analiziraju i propituju dominantne ideološko-političke te znanstveno-teorijske postavke o ulozi pravnog sustava u društvu. Zbornik donosi i cjelovitu bibliografiju prof. dr. sc. Josipa Kregara.