Povodom objave godišnjeg Erasmus natječaja za studijski boravak u akademskoj godini 2024./25. Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu održao je 16. veljače 2024. Erasmus Info Day.

Zainteresirane studente pozdravila je prodekanica za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju prof. dr. sc. Iris Goldner Lang izrazivši snažnu podršku Fakulteta studentskoj mobilnosti. Jelena Tadić Cegnar iz Ureda za međunarodnu suradnju i projekte predstavila je mogućnosti koje se studentima nude u programu Erasmus+.

Predstavljena je studentska udruga Erasmus student network Zagreb. Projektna koordinatorica Petra Baničević sa Sveučilišta u Zagrebu predstavila je moguće oblike mobilnosti u okviru UNIC saveza.

Prodekanica za nastavu, mobilnost, studente i studijske programe prof. dr. sc. Mirela Krešić predstavila je združeni studij Redizajn post-industrijskih gradova, RePIC, koji je dobio financiranje kroz Erasmus Mundus, a u čijem izvođenju sudjeluje i naš Fakultet.

Sa studentima su svoje iskustvo razmjene podijelili mlada alumna Fakulteta Darija Drempetić koja je dobila posao tijekom Erasmus razmjene u Beču, student pravnog studija Denis Kerenović koji je boravio na razmjeni u Antwerpu te studentica socijalnog rada Barbara Pjanić koja se upravo vratila s razmjene u Brnu.

Studentima su također predstavljene propozicije natječaja te način podnošenja prijava. Program je završen interaktivnim kvizom, a troje najbolje rangiranih studenata nagrađeno je prigodnim poklonima. Krajnji rok za prijavu je 4. ožujka 2024. u 12:00 sati. Sretno svim zainteresiranima.