Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2. listopada organizirao je Erasmus Welcome Day, odnosno Dan dobrodošlice za strane studente, koji će u sklopu Erasmus+ programa provesti zimski, a neki i ljetni semestar, studirajući u Zagrebu. Ovogodišnju grupu čini čak 59 studenata Pravnih fakulteta iz 15 različitih europskih država – od Portugala, preko Italije i Finske, pa sve do Turske, a najveći broj njih dolazi iz Španjolske i Njemačke.

Uvodnim govorom studentima je dobrodošlicu poželjela prof. dr. sc. Iris Goldner Lang, prodekanica za međunarodnu suradnju, poručivši okupljenima da koriste ovu priliku najviše što mogu te kako su upravo oni ti koji zajednicu čine još ljepšom i vedrijom.
Uslijedila je prezentacija s ključnim informacijama o Fakultetu, profesorima, studentskim službama i protokolima, koju je vodila Jelena Tadić Cegnar iz Ureda za međunarodnu suradnju. Predstavljen je Erasmus Student Network, najveća neprofitna organizacija studenata volontera, u sklopu koje se organiziraju razne aktivnosti, zabave te sportski programi za strane studente. Također, studentima je objašnjen The Buddy System, koji potiče povezivanje stranih s lokalnim studentima kako bi se oni bolje prilagodili te imali osobu kojoj uvijek mogu postaviti pitanje i zatražiti pomoć.

ELSA-u Zagreb, koja je dio najveća svjetske neprofitne i nepolitičke udruge studenata prava i mladih pravnika, predstavila je predsjednica Jana Kic, predstavivši i ELSA Negotiation Competition u kojemu mogu sudjelovati i strani studenti, kao i ELSA Ljetnu i Zimsku školu prava. Na samom kraju prezentacije predstavljena je i Pravna klinika, nakon čega su održani već tradicionalno zajedničko fotografiranje u dvorištu Ćirilometodske 4, kao i mala zakuska i druženje.

Organizirano je i razgledavanje Zagreba uz profesionalne vodiče te su brojni studenti odlučili iskoristiti sunčani, jesenji dan kako bi bolje upoznali grad u kojem će provesti nekoliko lijepih i, nadamo se, nezaboravnih mjeseci.