Cjeloživotno obrazovanje u području stranih jezika

KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE ZA PRAVNIKE NA ENGLESKOM JEZIKU

Kako učinkovito komunicirati u međunarodnom kontekstu?

 

Imate međunarodne klijente, partnere ili kolege i morate s njima komunicirati o nekom pravnom problemu? Brine Vas kako ćete institute hrvatskog prava izreći na engleskom jeziku, kako ćete uvjerljivo pregovarati na engleskom jeziku, kako ćete prevesti hrvatski ugovor za inozemnog sugovornika? Nedostaju vam jezična znanja, tehnike i metode za uspješnu poslovnu komunikaciju u međunarodnom kontekstu.?

Dođite na seminar Komunikacijske vještine za pravnike na engleskom jeziku i unaprijedite  svoje vještine poslovnog komuniciranja. Budite samopouzdani i uspješni komunikatori koji razumiju kulturološku uvjetovanost međunarodne pravne komunikacije i znaju se nositi s njezinim izazovima. Postanite jezično kompetentni i samouvjereni pregovarači. Naučite kako kvalitetnim prijevodom izbjeći nesporazume i neželjene pravne učinke, i još mnogo toga.

U okviru seminara pripremili smo za vas tri teme/komunikacijske vještine koje su nužno potrebne svakom pravniku, bilo u odvjetništvu, gospodarstvu ili sudskoj praksi, koji ima potrebu za poslovnom komunikacijom na engleskom jeziku. Seminar se sastoji od tri modula. Svaki modul obrađuje jednu komunikacijsku vještinu i traje četiri nastavna sata. U prvom dijelu svakog modula polaznici će biti upoznati sa specifičnostima određene komunikacijske vještine te tehnikama i metodama za njezinu učinkovitu primjenu. U drugom dijelu slijede praktične vježbe.

Seminar će se odvijati tijekom tri uzastopna tjedna, u svakom tjednu obrađivat će se jedna komunikacijska vještina tijekom jednog popodneva (17 do 20.15 sati).

 

Moduli obuhvaćaju sljedeće teme i odvijati će se prema niže navedenom rasporedu:

  1. Međunarodna pravna komunikacija i komparativno pravo

12. lipnja 2024., 17 do 20.15 sati

Voditeljica: doc. dr. sc. Snježana Husinec

 

  1. Poslovno pregovaranje za pravnike

19. lipnja 2024., 17 do 20.15 sati

Voditeljica: doc. dr. sc. Irena Horvatić Bilić

 

  1. Pravno prevođenje

26. lipnja 2024., 17 do 20.15 sati

Voditelj: v.pred. Miljen Matijašević, univ. spec. philol.

 

Kotizacija: 360 €

Prijava:

Prijave su moguće do 8. lipnja putem prijavnog obrasca na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/1FcsjynxOua2gTbXw6JTvAFJuiJnWxZjbqPQzzyu4XRM/viewform

Po primitku potvrde prijave potrebno je izvršiti uplatu na račun br. HR9823600001101264729, model HR00, poziv na broj: 1047. Potvrdu o uplati treba dostaviti mailom prije dolaska na radionicu.

Napomena: Nije moguće pohađanje pojedinih modula. Seminar se upisuje kao cjeloviti program.

 

Kalendar

12. lipnja 2024., 17 do 20.15 sati

19. lipnja 2024., 17 do 20.15 sati

26. lipnja 2024., 17 do 20.15 sati

 

Mjesto održavanja

Pravni fakultet, Ćirilometodska 4

Mogućnost prisustvovanja i online preko platforme Google Meet

 

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na strani-jezici@pravo.hr