16. 4. 2018. u 08:14
Uređeno: 18. 4. 2018. u 13:46
Studentski tim Pravnog fakulteta u Zagrebu ušao u polufinale Brown Mosten International Client Consultation

Studentski tim Pravnog fakulteta u Zagrebu (Suzana Poljak, Ana Kaić, Iva Beljan, Tea Valjavec) ušao je u polufinale Brown Mosten International Client Consultation natjecanja koje se održavalo od 11. do 14. travnja 2018. u Maastrichtu.

Louis M. Brown and Forest S. Mosten International Client Consultation Competition je jedinstveni spoj kliničkog obrazovanja i moot natjecanja. Svaku državu predstavlja jedan tim koji mora simulirati intervju sa strankom (profesionalnim glumcem) u trajanju od 45 minuta. Unaprijed je poznato samo područje prava te okvirni opis problema u obliku jedne rečenice u memorandumu tajnice odvjetničkog društva čiji rad se simulira. Ocjenjuje se način ophođenja sa strankom, te komunikacijske i profesionalne vještine. Ocjenu vrši multidisciplinarni tim stručnjaka sastavljen od pravnih praktičara, psihologa i istaknutih stručnjaka.
Iako je ovo prvi puta da na ovom natjecanju sudjeluju hrvatski predstavnici, Suzana Poljak i Ana Kaić pokazale su zavidne komunikacijske vještine te dokazale da vrijedno volontiranje u Pravnoj klinici veći broj semestara predstavlja dobar recept za uspjeh na ovom natjecanju.

Danijel Relković
Copyright (C) 2018 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana