Obavijesti

Poštovane kolegice i kolege,

pozivam Vas na sudjelovanje u istraživanju u kojem se ispituju Vaši stavovi i načini zauzimanja za vlastite interese kojeg provodim u okviru diplomskog rada naziva "Stavovi i vještine samozastupanja mladih osoba oštećena vida" na Edukacijsko - rehabilitacijskom fakultetu.  Istraživanje obuhvaća mlade osobe oštećena vida koje studiraju na području grada Zagreba. Dobiveni podatci koristit će se isključivo za potrebe istraživanja, a anonimnost je zajamčena pa Vas molim za iskreno odgovaranje na pitanja. Sudjelovanje je dobrovoljno i ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih uz anketni upitnik, postupak i/ili rezultate istraživanja, slobodno se obratite na e-mail: katarina.marasovic@gmail.com.

Link za anketni upitnik: https://goo.gl/forms/3y5duJBxN0909kBA2

 

Unaprijed se zahvaljujem na izdvojenom vremenu!

Katarina Marasović

 

 

Irena Majstorović

Drage studentice i studenti,

moje ime je Martina Kušer i studentica sam 2. godine diplomskog studija Organizacija poslovnih sustava na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin. Radim istraživački rad na temu Prilagodba informacijsko-komunikacijske tehnologije studentima s invaliditetom u sklopu 8th Student’s Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context. Ovim putem Vas pozivam da odvojite malo Vašeg vremena i iskreno ispunite anonimnu anketu. Cilj ovih anketa je ispitati Vaše mišljenje vezano za prilagođenost informacijsko-komunikacijske tehnologije studentima s invaliditetom te ocijeniti prilagođenost i identificirati čimbenike koji utječu na prilagođenost.

Anketa za studente s invaliditetom je ljubičasta anketa i nalazi se na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/RZF9zWze5mjHC3Cp2. Anketa za kolege studenata s invaliditetom je plave boje i nalazi se na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/Flp1WIGlVZFdXNRn1.

Unaprijed hvala i lijep pozdrav!

Martina Kušer

Irena Majstorović

U šestom izdanju društveno odgovornog projekta „Iskustvo zlata vrijedi” Poslovni dnevnik i Večernji list spajaju poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invaliditetom, s ciljem omogućavanja prakse koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti. Kroz projekt proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla ne mogu doći lako.

U natječaju “Iskustvo zlata vrijedi 2018” mogu sudjelovati studenti slabijega materijalnog statusa i studenti s invaliditetom, a prijaviti se mogu ispunjavanjem prijavnice na  http://bit.ly/2KL6FK6, najkasnije do 15. lipnja 2018. godine. Uz osobne podatke, prijavna dokumentacija mora sadržavati: motivacijsko pismo, životopis i dokaz o invaliditetu ili socijalnoj ugroženosti.

Do sada je kroz uspješno održavanje projekta proteklih godina omogućena radna praksa za više od 80 studenata. Poslovni dnevnik i Večernji list s ponosom ističu da je nekoliko studenata, nakon odrađene prakse, dobilo i stalan posao u istoj tvrtki!

Na završnom događanju u srpnju predstavnici partnerskih tvrtki upoznat će se sa studentima koji će odraditi praksu. Odabir studenata i spajanje s partnerskim tvrtkama ovisno o fakultetu na kojem se student školuje i preferencijama studenta obavlja Stručna komisija. Svaka tvrtka koja sudjeluje u projektu može osigurati praksu za jednog studenta u trajanju od minimalno mjesec dana. Ovisno o potrebama i mogućnostima, partnerska tvrtka može osigurati praksu za dva ili više studenta u trajanju dužem od mjesec dana.

Vrijeme obavljanja prakse dogovorno utvrđuju student i partner poslodavac, a praksa mora biti odrađena do kraja 2018. godine.

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine žele svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici.

Više informacija o projektu: http://bit.ly/2KL6FK6

Irena Majstorović

21. 10. 2015. u 13:41
Uređeno: 23. 10. 2015. u 09:05

Moguće je upisati sveučilišni izborni kolegij „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“, nositeljice prof. dr. sc. Lelie Kiš-Glavaš, redovite profesorice na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

Kolegij je dostupan za upis svim studentima koji su upisani na bilo koju sastavnicu Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija. Uvjet za upis kolegija je poznavanje studenta/ice s invaliditetom kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu student/ica koji upisuje kolegij bude student/ica asistent/ica („par“). Isto tako poželjno je da „par“ bude s istog studijskog programa i s iste studijske godine (i iste razine studija s obzirom na upisani semestar/godinu). Za potrebe upisa ovog kolegija skupinu studenata s invaliditetom definiraju studenti s oštećenjima vida (slijepi ili slabovidni), studenti s oštećenjem sluha (gluh, nagluhi i gluhoslijepi) i studenti s tjelesnim invaliditetom (motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima).

Kolegij se održava u dva dijela: prvi dio odnosi se na pripremnu radionicu, a drugi na pružanje vršnjačke potpore i redovite grupne konzultacije (superviziju).

Pripremna radionica (15P+30V) će biti održana tijekom dva vikenda (petak poslijepodne, subota, nedjelja) dok će se pružanje vršnjačke potpore (75V) i grupna supervizija (15V) odvijati tijekom semestra. Kolegij je dostupan i putem e-učenja.

Biserka Salar

21. 10. 2015. u 10:47
Uređeno: 23. 2. 2018. u 13:48

Poštovane kolegice i kolege,

na Pravnome fakultetu u Zagrebu trenutno djeluju dvije koordinatorice za studente s invaliditetom, uz kontakt podatke kako slijedi:

- za Studij socijalnoga rada, koordinatorica je prof. dr. sc. Kristina Urbanc (e-mail: kristina.urbanc@pravo.hr), konzultacije srijedom od 11 do 13 sati uz prethodnu najavu, Nazorova 51, te

- za pravni studij, koordinatorica je izv. prof. dr. sc. Irena Majstorović (e-mail: irena.majstorovic@pravo.hr), konzultacije: u zimskom semestru ponedjeljkom od 10 do 11,30 sati te u ljetnom semestru četvrtkom od 10 do 11,30 sati uz prethodnu najavu, Trg Republike Hrvatske 3, kabinet 28, (u dogovoru je moguće održavanje konzultacija za studente s invaliditetom u biblioteci u prizemlju).

Također, za pojedinosti oko dostupne literature, upućujemo Vas na voditeljicu Biblioteke Pravnoga fakulteta, dr. sc. Andreu Horić (e-mail: andrea.horic@pravo.hr), u radno vrijeme Biblioteke.

Uz srdačan pozdrav,

koordinatorice Pravnoga fakulteta za studente s invaliditetom

Vladimir Dobovičnik

21. 10. 2015. u 10:48
Uređeno: 16. 11. 2015. u 10:45

Na Sveučilištu u Zagrebu, na kojem studira više od 65.000 studenata, svega je oko 330 registriranih studenata s invaliditetom, što čini oko 5 promila.
Kako bi se postiglo da svi potencijalni studenti s invaliditetom koji žele studirati na Sveučilištu u Zagrebu to i ostvare, nužno je osigurati uvjete za uspješno studiranje svim sadašnjim, a i budućim studentima s invaliditetom. Stoga je Sveučilište u Zagrebu osnovalo Ured za studente s invaliditetom kao referentni centar u kojem studenti mogu dobiti informacije na licu mjesta, kao i putem telefona, e-pošte, letaka, brošura. Ured kroz svoje aktivnosti studentima nudi i izravnu pomoć pri rješavanju specifičnih problema koji se mogu pojaviti tijekom studiranja, te tako predstavlja mehanizam za osiguravanje jednakih mogućnosti.

 

Ured je namijenjen studentima:

  • s oštećenjima vida
  • s oštećenjima sluha
  • s tjelesnim invaliditetom
  • s višestrukim oštećenjima
  • s kroničnim bolestima
  • sa psihičkim poremećajima
  • s teškoćama u učenju (disleksija, disgrafija i sl.)
  • s ostalim zdravstvenim stanjima ili teškoćama koje mogu utjecati na tijek studija.

Za više informacija, molimo posjetite: http://www.unizg.hr/uredssi/

Vladimir Dobovičnik

Copyright (C) 2018 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana