OBAVIJEST:
Socijalni rad s obitelji

VAŽNA OBAVIJEST ZA SVE STUDENTE KOJI PLANIRAJU UPISATI

TERENSKU PRAKSU U ČETVRTOM (LJETNOM) SEMESTRU!!!

 

Važno da pročitaju svi studenti druge godine, ali i studenti koji ponavljaju prvu godinu, a namjeravaju upisati dio ispita iz druge godine – parcijalni upis

 

 

Svi studenti druge godine te parcijala prve godine koji u ljetnom semestru akad. god. 2018/2019. namjeravaju upisati kolegije „Socijalni rad s pojedincem“ i/ili „Socijalni rad s obitelji“ i terensku praksu (SAMO TERENSKA PRAKSA BEZ NEKOG OD TIH KOLEGIJA SE NE MOŽE UPISATI!), obavezno trebaju prisustvovati orijentacijskim susretima terenske prakse . Orijentacijski susreti sastoje se od upoznavanja udruga/ustanova u kojima je moguće obavljati terensku praksu, upoznavanja voditelja terenske prakse i terenskih instruktora te uvjeta i načina obavljanja terenske prakse.

 

Orijentacijski susreti će se održati u sljedećim terminima:

 

 1. Orijentacijski susret iz kolegija Socijalni rad s pojedincem“ održat će se u ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine od 14:00 do 16:00 sati, paralelno u dvije grupe:

                A – grupa (studenti od A do K) u dvorani treće godine (dvorana br. 2),

                B – grupa (studenti od L do Ž) u dvorani druge godine (dvorana br. 3).

 

 

 1. Orijentacijski susret iz kolegija Socijalni rad s obitelji“ održat će se u četvrtak, 24. siječnja 2019. godine u dvije grupe prema sljedećem rasporedu:

              A – grupa (studenti od A do K) od 12.00-13.00h u dvorani druge godine

              (dvorana br. III, prvi kat),

            B – grupa (studenti od L do Ž) od 13.00-14.00h u dvorani četvrte godine

              (dvorana br. IV, prvi kat)

 

 

 • Studenti koji planiraju upisati oba kolegija („Socijalni rad s pojedincem i Socijalni rad s obitelji“) trebaju obavezno doći na oba orijentacijska susreta (u konačnici oni će biti raspoređeni na određenu terensku praksu ovisno o iskazanom interesu, ali i ograničenim mogućnostima za obavljanje terenske prakse u određenoj ustanovi/udruzi i kod određenog voditelja).

 

 • Studenti koji su sigurni da će upisati samo jedan od navedena dva kolegija, trebaju doći samo na orijentacijski susret terenske prakse iz kolegija kojeg planiraju upisati.

 

 • Nakon orijentacijskih susreta studenti se trebaju opredijeliti gdje će obavljati terensku praksu i upisati se na upisne liste pojedinog terena (udruge ili ustanove).

 

 • Upisi na upisne liste će se održavati paralelno za terensku praksu vezano uz kolegij “Socijalni rad s pojedincem” i uz kolegij “Socijalni rad s obitelji” u četvrtak, 24.01.2019.  godine u 14:00. sati u dvorani IV. godine.

 

 • Obaveza je svakog studenta da dođe osobno upisati se na upisne liste 24.01. 2018. u 14.00 sati ili da zaduži nekog od studenata da ga upiše. Naknadna prijava za praksu neće biti moguća!!!

 

 • Broj studenata koji se mogu upisati na određenu praksu je ograničen jer svaka udruga ili ustanova prima određeni broj studenata na praksu te okvirno 50% studenata može upisati praksu vezanu uz „Socijalni rad s pojedincem“, a isto toliko vezanu za „Socijalni rad s obitelji“.

 

 • Prednost pri odabiru prakse imat će studenti s većim prosjekom ocjena (kako bi se izbjeglo naguravanje, upisi će se vršiti prema rang listi prosjeka).

 

 • Studenti koji za sad nemaju uvjete (potrebne ECTS bodove) za upis terenske prakse (i obaveznog kolegija na koji se praksa veže), a planiraju ih ostvariti tijekom zimskog roka, trebaju također obavezno doći u ponedjeljak i četvrtak na orijentacijske susrete te na upis u četvrtak 24.01. u 14:00. sati u dvoranu br. IV i rezervirati svoje mjesto za upis terenske prakse (ili zadužiti nekog od kolega da to učini za njih). Pri upisu na određenu listu terena uz svoje ime ovi studenti trebaju staviti naznaku da za sad nemaju ispunjene uvjete za upis terenske prakse.  Kada steknu uvjete, trebaju odmah i obavezno javiti predmetnom voditelju terenske prakse da su stekli uvjete kako bi potvrdili svoje mjesto (za praksu vezanu uz „Socijalni rad s pojedincem“ doc.dr.sc. Marijani Kletečki Radović na e-mail:marijana.kletecki.radovic@pravo.hr, a za praksu vezanu uz „Socijalni rad s obitelji“ izv. prof. dr. sc. Majli Laklija na e-mail: maja.laklija@pravo.hr ).

 

 

 • Konačna lista upisanih studenata na pojedinu praksu (i određenu ustanovu/udrugu) bit će objavljena na web stranicama 05.02.2019. godine.

 

 • Student prilikom upisa u ljetni semestar upisuje pojedini kolegij terenske prakse, odnosno voditelja terenske prakse, isključivo temeljem objavljene konačne liste.

Važni kriteriji za odabir i upis terenske prakse u 4. semestru:

 

 • Studenti koji će upisati oba kolegija („Socijalni rad s pojedincem“  i „Socijalni rad s obitelji“) mogu birati kolegij uz koji će vezati terensku praksu.

 

 • Studenti koji će upisati samo jedan od kolegija moraju upisati terensku praksu koja se veže isključivo za taj kolegij (primjerice, student koji će upisati samo kolegij „Socijalni rad s pojedincem“ mora upisati terensku praksu kod doc. dr.sc. Marijane Keletečki Radović i prof.dr.sc. Kristine Urbanc).

 

 • Ponavljači prve godine mogu birati gdje će obavljati terensku praksu ovisno o tome koji će kolegij upisati. Ako upisuju oba kolegija, biraju praksu između oba, a ako upisuju samo jedan kolegij onda moraju upisati terensku praksu vezanu uz taj kolegij.

 

 

 

Nositeljice terenske prakse vezane uz  predmet Socijalni rad s pojedincem: 

                Prof. dr .sc. Kristina Urbanc

Doc. dr.sc. Marijana Kletečki Radović

 

 

Nositeljica terenske prakse vezane uz predmet Socijalni rad s obitelji:

Izv. prof.dr.sc. Maja Laklija

Popis obavijesti