UPISI STUDENATA KOJI UPISUJU PONAVLJANJE DIPLOMSKIH STUDIJA I PRIPREMNIH GODINA U AKADEMSKOJ GODINI


Poštovani/e studenti/ce,

Budući da je zgrada Pravnog fakulteta u Nazorovoj 51 trenutačno u postupku obnove uslijed štete nastale potresom, upisi u višu godinu (ponovni upis) diplomskih studija obavljati će se online od 23. rujna od 8:00h do 25. rujna 2020. do 16:00h.


Studenti diplomskih studija i pripremnih semestara ne obavljaju upis putem studomata.

Redoviti studenti koji upisuju drugi puta ponavljanje godine imaju obvezu prijeći na izvanredni studij.

Prije upisa potrebno je provjeriti sve ocjene na studomatu.

Dana 23. rujna u 8:00 sati aktivirat ćemo aplikaciju za online ponovni upis u diplomski studij.
Za pristup u aplikaciju logirat ćete se svojim AAI identitetom.

U aplikaciju ćete unijeti svoje osobne podatke, uključujući ime i prezime, OIB i JMBAG (broj Vaše iksice koja se sastoji od 10 znamenki, te je naveden u indeksu na dnu naljepnice) te nazive kolegija iz zimskog semestra koje ponovno upisujete.

U aplikaciju ćete morati priložiti sljedeće dokumente:

 • Potvrda o plaćanju troškova upisa u iznosu od 300 kn (obavezno za sve studente)
 • Potvrda o plaćanju školarine (samo za one studente koji su obvezni platiti školarinu)
 • Molba (ukoliko imate potrebu za molbom)


Potvrda o uplati troškova upisa (300kn)

 • Uključuje administrativnu naknadu za upis (300 kn) koju su obvezni podmiriti svi studenti. Uz opis plaćanja je potrebno navesti „Troškovi ponovnog upisa – Ime i prezime“.
 • Potvrda o uplati (skenirana uplatnica, potvrda o izvršenog nalogu preko e-bankarstva) šalje se u PDF, JPG ili PNG formatu, s nazivom ImePrezime-uplata troskova upisa.


Potvrda o plaćanju školarine

 • Ako se plaća školarina, ona se obavezno uplaćuje zasebnim nalogom, uz opis "Školarina - Ime i prezime", na isti račun i uz isti poziv na broj kao i troškovi ponovnog upisa.
 • Za upis u statusu redovitog studenta koji upisuje drugi redoviti studij na istoj razini studija i  izvanrednog studenta na isti žiro račun uplaćuje se i školarina jednokratno u cjelokupnom iznosu od 7.200,00 kuna.
 • Potvrda o uplati (skenirana uplatnica, potvrda o izvršenog nalogu preko e-bankarstva) šalje se u PDF, JPG ili PNG formatu, s nazivom ImePrezime-skolarina.


Sve uplate se vrše na žiro račun Pravnog fakulteta.  

Pravni fakultet u Zagrebu
Trg Republike Hrvatske 14
10000 Zagreb

IBAN: HR9823600001101264729

Model: HR00

Poziv na broj:
Diplomski studij Socijalnog rada – 10141 - JMBAG
Diplomski studij Socijalne politike – 10142 - JMBAG


Redoviti studenti koji su oslobođeni plaćanja troškova participacije (plaćaju samo upisninu)

 • Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova.
 • Studenti s utvrđenim invaliditetom višim od 60 posto, ako su u prethodnoj akademskoj godini stekli najmanje 30 ECTS bodova.

Redoviti studenti koji plaćaju participaciju troškova studija (uvećano za upisninu)

 • Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini  ostvarili 30-54 ECTS bodova plaćaju 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini (prema stanju zatečenom na dan upisa) za sve upisane a nepoložene predmete zimskog i ljetnog semestra iz 2019/20. ECTS bodovi diplomskog rada se ne plaćaju.
 • Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili manje od 30 ECTS bodova plaćaju participaciju školarine u iznosu od 7.200,00 kuna.
 • Participacija školarine za redovite studente plaća se u pravilu jednokratno prilikom upisa u zimski semestar akademske godine. Iznimno, redoviti studenti koji plaćaju maksimalni iznos participacije školarine od 7.200,00 kuna plaćaju participaciju školarine u dva obroka – prvi prilikom upisa u zimski semestar, a drugi do 15. prosinca 2020. Potvrdu o uplati drugog obroka studenti su obvezni dostaviti studentskoj referadi.

Izvanredni studenti

 • Izvanredni studenti plaćaju školarinu u iznosu od 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini (sa stanjem zatečenim na dan 30. rujna) za sve nepoložene kolegije zimskog semestra.
 • Izvanredni studenti će u veljači upisivati ljetni semestar, te će tada izvršiti uplatu za upisane predmete ljetnog semestra.

 

Molba

 • Prilaganje Molbe je opcionalno, odnosno prilažete ju u slučaju potrebe. Ukoliko imate više različitih zahtjeva, svaki pojedinačni zahtjev pišete i prilažete kao zasebnu Molbu.
 • Molbu se piše postojećem obrascu Molba i šalje se u PDF formatu, s nazivom ImePrezime-Molba.


Za sve upite možete se obratiti referentici Studentske referade za diplomske studije, Ani Duić putem e-pošte: ana.duic@pravo.hr


Upis u Studomat od strane studentske referentice će biti izvršen do petka 25. rujna 20:00h, te Vas molimo da nakon proteka navedenog roka pregledate svoje podatke u Studomatu te se javite u slučaju nekih pitanja ili nejasnoća referentici Ani Duić putem e-pošte: ana.duic@pravo.hr.

Molba