PRAVO vrijeme za obnovu

Dana 22. ožujka obilježavamo godinu dana od razornog potresa koji je pogodio naš grad. Potres je teško oštetio sve  zgrade Pravnog fakulteta u Zagrebu koje su zaštićeno kulturno dobro nematerijalne baštine. Uz veliku podršku mnogih donatora -  naših alumna, djelatnika kao i brojnih studenata, privodimo kraju radove na obnovi gotovo svih naših zgrada.

Nažalost, nakon zagrebačkog potresa, novi potres  u Sisačko-moslavačkoj županiji je brojnim studentima Pravnog fakulteta u Zagrebu oduzeo domove.
Njihove potresne priče potaknule su Pravni fakultet na pokretanje humanitarne akcije za pružanje pomoći osobito pogođenim studentima sa stradalog područja.

U akciji je ukupno skupljeno 295.000, 00 kuna, a čitav iznos se raspodijelio najugroženijima među njima. Studenti su mogli dobiti i psihološku pomoć u Savjetovalištu za studente, a izniman doprinos u ovoj krizi pružanjem besplatne pravne pomoći,  kontinuirano daje i Pravna klinika Pravnog fakulteta.

Bez obzira na to što i ova godina pred nas stavlja brojne nove izazove, a posebno nastavak borbe s pandemijom koronavirusa, veselimo se svemu novome što dolazi: proljeću, novoj energiji i svim novim studentima koje ćemo tek upoznati. Ipak, najviše od svega, jedva čekamo da se ponovo čuje žamor na našim hodnicima i ispune dvorane našim studentima. 

U želji da se potpomogne dovršetak obnove naših zgrada i opreme Fakulteta, ali pošalje i poruka zajedništva, Pravni fakultet je osmislio i pokrenuo novu kampanju za obnovu Fakulteta, simboličnog naziva PRAVO vrijeme za obnovu. Radi se o dizajniranim novim majicama Fakulteta, čiji je dizajn izradio poznati modni urednik i stilist Saša Joka. Majice će se prodavati po simboličnoj cijeni od 180.00 kn, a sav prihod se prikuplja za daljnju obnovu. 

Amblem fakulteta s motivom naše glavne zgrade i sjedištem zagrebačkog Sveučilišta poslužio je kao inspiracija za dizajn novih majica u prepoznatljivom college stilu jer upravo je sweatshirt neizostavna memorabilija  kojom se diče brojna slavna sveučilišta diljem svijeta. 

S fakultetskim amblemom otisnutim u reljefnom gumiranom tisku  i posebno dizajniranom, našivenom etiketom, ovo novo izdanje majica u klasično elegantnoj, tamno plavoj boji idealno je za proljetnu šetnju, povratak prirodi, izlazak na dugoočekivane kave na terasama, kao poklon za prijatelje ali i super outfit za  zajedničku fotografiju na dan diplome kolega studenata. 

Kupnjom majica obnovite i Vi svoj ormar jer PRAVO je vrijeme za obnovu!

Majice su dostupne putem webshopa: https://webshop.pravo.hr/

Popis obavijesti