Donacije i drugi oblici pomoći...

Poštovane kolegice, poštovani kolege,  

dana 29. prosinca svjedočili smo još jednoj, vjerojatno najvećoj, katastrofi koja je snašla našu zemlju 2020. godine. Razorni potres koji je pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolicu osjetili su svi krajevi Hrvatske, a na pogođenim područjima ostavio je veliku tugu za poginulim osobama, izgubljene domove, štete ogromnih razmjera, strah i neizvjesnost. Ovo je, nažalost, realnost i većeg broja naših kolegica i kolega. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu trenutno studira 229 studentica i studenata iz Sisačko-moslavačke županije. 

Djelatnici Fakulteta kontaktirali su najveći dio naših studenata s pogođenih područja. Iz razgovora s njima saznali smo da su dijelu studenata domovi razrušeni ili značajno oštećeni i trebat će značajnu obnovu. Kratkoročno, suočeni su s egzistencijalnim pitanjima koja studiranje čine iznimno otežanim. Mnogi od nas imaju probleme s motivacijom i radom na daljinu u uvjetima pandemije koronavirusa, pa možemo samo zamisliti kako je kad se na sve to dodaju i pitanja gdje učiti i kako uopće ispunjavati svoje studijske obveze. Također, dio studenata u potresu je izgubio računalnu opremu potrebnu za nastavu na daljinu. 

Našim kolegicama i kolegama, kao i drugim građanima potresom pogođenih područja, potrebna je pomoć. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu trenutno radimo ili planiramo sljedeće:

  • Kontaktirali smo individualno sve naše studentice i studente s pogođenih područja, kako bismo saznali u kakvoj se situaciji nalaze i kako im najbolje možemo pomoći
  • Studentima koji trenutno nisu u mogućnosti izvršavati svoje obveze na studiju omogućit ćemo odgovarajuće prilagodbe nastavnog procesa, pomicanjem termina za izvršavanje studentskih obveza
  • Naša Pravna klinika organizirat će besplatnu pravnu pomoć građanima u potresom pogođenim područjima (klinika.pravo.hr)
  • Posebno skrećemo pozornost na rad Savjetovališta za studente Pravnog fakulteta kojima se svi studenti mogu obratiti za razgovor, savjetovanje i intervenciju. Naše savjetovalište za studente pruža psihološku pomoć i podršku svim studentima, a osobito onima s potresom pogođenih područja. Više o radu Savjetovališta: https://www.pravo.unizg.hr/studenti/podrska/savjetovaliste
  • Koristimo priliku da još jednom obavijestimo sve studente da im naše službe (uprava, referade) stoje na raspolaganju za sve oblike pomoći i podrške
  • Pokrenuli smo fond za pomoć našim studenticama i studentima s potresom pogođenih područja


Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo je fond za pomoć našim najugroženijim studentima s potresom pogođenih područja Sisačko-moslovačke županije. Početni ulog u ovaj fond dali su Fakultet i, individualno, članovi Uprave.


Podaci za uplatu donacija:

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb

IBAN: HR 9823 6000 0110 1264 729

model: HR00

poziv na broj: 5516-OIB UPLATITELJA
(ako ne želite da se vidi Vaš OIB možete koristiti samo poziv na broj 5516)


Pozivamo sve nastavnike, studente i alumne Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu da svojim donacijama pomognu našim studentima, budućim kolegicama i kolegama u struci, kojima je u ovom trenutku takva pomoć zaista nužna. Fakultet će osigurati da ukupan iznos prikupljenih donacija bude ravnomjerno podijeljen svima koji iskažu potrebu za pomoći te ćemo fakultetsku zajednicu i javnost transparentno obavještavati o visini prikupljenih sredstava i njihovom trošenju.

S poštovanjem,
UPRAVA FAKULTETA

Popis obavijesti