Obavijesti
Upisi studenata u prvu godinu studija...
Upisi studenata u prvu godinu Pravnog fakulteta u 2019/20. akad. god. provode se prema obavijestima za pojedine studije: Pravni - integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Socijalni - rad preddiplomski sveučilišni studij Studij javne uprave - preddiplomski stručni studij Porezni studij - preddiplomski stručni studij
Sveučilišni interdisciplinarni...
Sveučilište u Zagrebu, Centar za poslijediplomske studije, raspisuje Natječaj za upis na sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij "Priprema i provedba EU projekata"  u akademskoj godini 2019./2020., V. generacija, za stjecanje akademskog naziva:  sveučilišni specijalist/-ica za EU projekte
Prijava za rad u Pravnoj klinici
Pozivamo sve studentice i  studente treće, četvrte i pete godine studija  koji se žele kroz praksu osposobiti za praktični rad u pravnoj struci da  najkasnije do 22. rujna 2019. na web stranici Pravne klinike ( http://klinika.pravo.unizg. hr/node/22 ) podnesu prijavu za sudjelovanje. Iznimno, svoju želju za pridruživanje klinici mogu izraziti i osobito motivirani studenti druge godine.
Prof.dr.sc. Tatjana Josipović dobila...
Priznanje za knjigu od značaja za pravnu struku u 2018. dodjeljeno je knjizi „ Zaštita potrošača od nepoštenih ugovornih odredbi – načela i standardi zaštite u odlukama Suda Europske unije“ autorice dr.sc.Tatjane Josipović, redovite profesorice Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prijedlog za dodjelu priznanja podnio je izdavač knjige „Narodne novine“. Nagradu je uručio sudac Damir Kontrec, čiji prigodni govor je dostupan ovdje .
Prof.dr.sc. Nina Vajić nagrađena za...
Prof.dr.sc. Nina Vajić, umirovljena profesorica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i sutkinja Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u razdoblju 1998. – 2012, nagrađena je najvišim priznanjem Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić - nagradom dr.sc. Jadranko Crnić za cjeloživotni doprinos i iznimna postignuća u pravnoj struci te promociji vladavine prava u Republici Hrvatskoj. Prijedlog za dodjelu priznanja podnijela je Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji. Govor prof.dr.sc. Vajić s dodjele nagrade dostupan je ovdje .
Program „Edukacija djece i mladih u...
U petak, 31. svibnja 2019. godine, predstavljen je Program „Edukacija djece i mladih u području poreza“. Program je nastao u suradnji Ministarstva financija, Porezne uprave i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a dio je pilot projekta Europske komisije „Digital Education Tax for Young Europeans (TAXEDU), koji je započeo 2015. godine, a završio 2018. godine.  Glavni cilj ovog programa je edukacija djece i mladih, dok je sekundarni cilj podizanje svijesti o borbi protiv utaje poreza odnosno izbjegavanju plaćanja poreza.
Prof. dr. sc. Tamara Perišin...
S ponosom objavljujemo da je prof. dr. sc. Tamara Perišin imenovana sutkinjom Općeg suda Europske Unije u Luksemburgu za razdoblje od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2025. godine. Izborom prof.dr.sc. Perišin na ovu funkciju Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu dobiva i svog trećeg nastavnika među aktivnim sucima najviših europskih sudova, pored prof.dr.sc. Siniše Rodina (na Sudu Europske unije) i prof.dr.sc. Ksenije Turković (na Europskom sudu za ljudska prava).
Srebrno priznanje za pjevački zbor...
Na 5. natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe održanom 11. svibnja 2019. u KD Vatroslav Lisinski, pjevački zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu "Capella juris" dobio je srebrno priznanje s ukupno osvojenih 88,7 bodova u kategoriji klasičnih zborova tradicijskog repertoara. Od uspjeha u tekućoj akademskoj godini treba izdvojiti da je "Capella juris" na Natjecanju zborova i vokalnih sastava održanom 4. studenog 2018. godine u KD Vatroslav Lisinski osvojila 1. mjesto u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova, zlatnu plaketu i time titulu pobjednika pjevačkog natjecanja. 
Naši studenti osvojili nagradu na...
Studenti Manuel Kralj, Dominik Kranjčec, Anamarija Vlašić i Dominik Žugaj predstavljali su Pravni fakultet u Zagrebu na natjecanju 26 Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot iz područja međunarodne trgovačke arbitraže koje se održavalo od 12. do 18. travnja u Beču. U konkurenciji od 372 tima studenti su bili među najbolja 30 tima koji su osvojili nagradu za pisani podnesak tužitelja.  Studente su za natjecanje pripremali dr. sc. Antun Bilić s Katedre za trgovačko pravo i pravo društava te dr. sc. Tena Hoško s Katedre za međunarodno privatno pravo, dok su pomoć u pripremama pružili ostali članovi katedri te praktičari, uglavnom Vis moot alumni, kojima ovim putem zahvaljujemo.
Uspjeh naših studenata na natjecanju...
Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu Anja Vručina i Fran Alfirević sudjelovali su na natjecanju Brown Mosten International Client Consultation koje se održalo od 3. do 6. travnja 2019. u Dublinu. U konkurenciji od 20 timova, kao predstavnici Republike Hrvatske, naši studenti osvojili su u ukupnom poretku 12. mjesto.
Prof. dr. sc. Davor Derenčinović...
Na sastanku Skupine stručnjaka za suzbijanje trgovanja ljudima ( GRETA ) od 18. do 22. ožujka 2019. predstojnik Katedre za kazneno pravo prof. dr. sc. Davor Derenčinović izabran je za predsjednika ovog visokog tijela Vijeća Europe.  GRETA se sastoji od vodećih stručnjaka iz zemalja potpisnica Konvencije Vijeća Europe o suzbijanju trgovanja ljudima. Mandat članova GRETA-e je četiri godine, a predsjednik i podpredsjednici se biraju na dvije godine.
Osvojeno treće mjesto na natjecanju...
Studenti Viktorija Puzak, Ena Ranogajec, Iva Rašić i Luka Abrlić osvojili su treće mjesto na pripremnom natjecanju ELSA Human Rights Pre-Moot Court Competition, koje se održalo 7. i 8. veljače u Londonu. Naše studente za ovo su natjecanje pripremali doc. dr. sc. Zoran Burić te Katarina Šestan, studentica i prošlogodišnja natjecateljica. 
Pobjeda naših studenata na...
U Strasbourgu 23.11.2018.g. studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Karlo Brekalo, Nika Gavrilović, Mirta Kuštan, Martina Muža,  Lana Radišić, i Josipa Verović  pobijedili su u finalu šestog trans-europskog studentskog natjecanja (6th Trans-European Moot Court Finals) na Europskom sudu za ljudska prava. Natjecanje se održavalo pred tri suca Europskog suda za ljudska prava, a u finalu su se susreli sa danskim timom iz Kopenhagena "Lannung", pobjednikom regionalnog natjecanja iz ljudskih prava između 12 timova iz nordijskih zemalja.  Studente je za natjecanje pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo. Suci su zaključili da je zagrebački tim bio bolji u sva tri elementa: argumentaciji, govorništvu i odgovorima.   /_news/25639/IMG_5117.JPG, /_news/25639/IMG_5120.JPG , /_news/25639/IMG_5131.JPG , /_news/25639/IMG_5122.JPG  
Capella juris pobijedila na...
Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu "Capella juris" na Natjecanju zborova i vokalnih sastava održanom 4. studenog 2018. godine u KD Vatroslav Lisinski osvojio je 1. mjesto u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova i zlatnu plaketu i time ostvario titulu apsolutnog pobjednika pjevačkog natjecanja. Osim toga, Capella juris dobila je izravan poziv za sudjelovanje na koncertu "Božić u Ciboni" i nastup u sklopu koncerta "Zlatni zborovi". Iskrene česttitke na uspjehu! /_news/25444/Capella juris KD V.Lisinski 4.11.2018..jpg