Posjet studenata s Kineskog...

U utorak, 1. listopada 2019. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je sastanak s grupom studenata s Kineskog sveučilišta za političke znanosti i pravo. Studente Lin Sihan, Chen Shiyi, Wang Yixin i Lu Ruoyi u posjet je primila prof.dr.sc. Irena Majstorović, povjerenica za studente s invaliditetom s Katedre za obiteljsko pravo.

Studenti su posjetili Pravni fakultet na studijskom putovanju radi istraživanja koje provode za projekt o mogućnostima primjene načela solidarnosti, uzajamnoga poštovanja i pomaganja iz novog hrvatskog Obiteljskog zakona na kineski pravni okvir. Projekt je odobrio kineski nacionalni Program za studentske inovacije.

Kina je donijela novi obiteljski zakon 2018. godine pa su dijelovi hrvatskog Obiteljskog zakona koji se odnose na međugeneracijsku solidarnost, zaštitu starijih članova obitelji i njihovo uključivanje u obiteljske aktivnosti bili tema od posebnog interesa za kineske studente.

Uz prof.dr.sc. Irenu Majstorović na sastanku je sudjelovala i stručna suradnica iz Ureda za međunarodnu suradnju Sandra Belko Leović.

Popis obavijesti