Službeni posjet izaslanstva Izbornog...

U utorak, 4. lipnja 2019. godine održan je sastanak između predstavnika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predvođenih prof.dr.sc. Irenom Majstorović, povjerenicom za studente s invaliditetom s Katedre za obiteljsko pravo i izaslanstva Izbornog povjerenstva pokrajine Jeollabuk-do iz Republike Koreje na čelu s voditeljem izaslanstva g. Park Jong-Bermom.

Razgovarali su o mogućnostima i načinima poticanja interesa osoba s invaliditetom za većom participacijom na izborima, usporedili zakonske okvire o glasovanju osoba s invaliditetom obiju zemalja te razmijenili iskustva vezano uz potporu osobama s invaliditetom prilikom izlaska na izbore u vidu mobilnih timova, bolje pristupačnosti birališnim mjestima i alternativnog načina glasovanja, a sve u cilju realizacije i unapređenja prava osoba s invaliditetom. 
Uz prof.dr.sc. Irenu Majstorović na sastanku su sudjelovale kolege iz Ureda za međunarodnu suradnju: voditeljica Ureda Andrea Mišković, stručna suradnica Sandra Belko Leović, stručni suradnik Jan Ruk. Studentice Iva Rašić i Katarina Strunjak, kao i student na razmjeni Chungsan Kim također su se pridružili u aktivnom sudjelovanju. 
S korejske strane uz voditelja izaslanstva g. Park Jong-Berma sastanku su nazočili g. Lee Ju-Sang, g. So Seon-Mu, g. Park Kyung-Ju, g. Seo Jae-Bong, g. Mun Gi-Teak, g. Kim Sang-Keun i prevoditeljica gđa. Ji Sun Baek.

Predstavnici Pravnog fakulteta s izaslanstvom Izbornog povjerenstva pokrajine Jeollabuk-do iz Republike Koreje

Izaslanstvo Izbornog povjerenstva iz Republike Koreje

Popis obavijesti