OBAVIJESTI:

Dragi studenti,
Ovim putem vas pozivamo da upišete seminar iz europskog javnog prava na engleskom jeziku, koji se u studomatu nudi pod nazivom European Public Law (broj 151651 u ISVU). 
Ovaj seminar će formom i sadržajem biti identičan kao i seminar na hrvatskom jeziku, ali vam istovremeno donosi višestruke prednosti. 
Prvo, višegodišnje iskustvo u radu sa studentima nam je pokazalo da velika većina studenata prava vrlo dobro govori engleski jezik. Stoga vam ovaj seminar nudi priliku za usavršavanje engleske pravne terminologije općenito, kao i specifičnog vokabulara prava Europske unije koji vam može koristiti u nastavku školovanja i budućoj karijeri. 
Upis seminara na engleskom jeziku vam također može donijeti mnoštvo prednosti u daljnjem nastavku studija. Primjerice:
•    olakšat će vam odlazak na Erasmus mobilnost na neko od preko 100 partnerskih sveučilišta, gdje ćete nastavu slušati na engleskom jeziku;
•    pripremit će vas za sudjelovanje u nekom od brojnih međunarodnih Moot Court natjecanja na višim godinama studija na kojima sudjeluju naši studenti (European Law Moot Court, Central and Eastern European Moot Court, itd.);
•    budući da se seminar na engleskom jeziku izvodi u sklopu Jean Monnet centra izvrsnosti naše Katedre, uspješno pohađanje seminara će vam se računati kao jedna od aktivnosti (pored seminara u Dubrovniku te predmeta europskog modula na petoj godini) za koju možete dobiti Jean Monnet certifikat;
•    omogućit će vam pisanje diplomskog rada na engleskom jeziku, te olakšati eventualno objavljivanje tog rada u priznatim međunarodnim časopisima.
U široj perspektivi, prednost seminara na engleskom jeziku je da vam može biti prvi korak u smjeru uspješne međunarodne karijere, na način da vam naveden u životopisu može:
•    značiti puno prilikom prijave i odlaska na postdiplomski studij u inozemstvu;
•    povećati izglede za zapošljavanje u nekoj od institucija Europske unije;
•    otvoriti mogućnosti razvijanja karijere u inozemstvu;
•    povećati izbor kvalitetnih radnih mjesta u Hrvatskoj (primjerice, u vodećim odvjetničkim uredima s međunarodnim strankama).

Veselimo se vašem upisu seminara na engleskom jeziku, te druženju i radu tijekom idućeg semestra!
We look forward to meeting you in our English language seminar!

Katedra za europsko javno pravo


 

Popis obavijesti
Poslijediplomski specijalistički studij iz europskog prava - natječaj i program studija