Pravnik

Udruga Pravnik skupina je entuzijastičnih studenata prava koja smatra da vrijeme provedeno na Pravnom fakultetu ne smije biti ispunjeno samo fakultetskim obvezama. Sa svojim radom Udruga je krenula još 1967. g., a tijekom proteklih desetljeća se kroz brojne projekte i inicijative uspjela profilirati kao ozbiljan sudionik akademskog života.

 

Najznačajnija aktivnost Udruge je izdavanje časopisa Pravnik, najstarijeg stručnog studentskog časopisa za pravna i društvena pitanja u RH. U Pravniku objavljujemo najkvalitetnije studentske radove, nerijetko nagrađene Rektorovom ili Dekanovom nagradom, prikaze stručne literature, analizu pravne prakse te ostale zanimljivosti iz pravne sfere.

Svake godine organiziramo i veliki Kongres studenata prava na kojem se kroz nekoliko dana detaljno obrađuje određena tema kroz predavanja pravnih i drugih stručnjaka te konstruktivnu raspravu studenata i predavača. Nekoliko puta godišnje organiziramo i tribine o aktualnim pravnim, političkim i društvenim pitanjima, a odličan odaziv na njih pokazuje veliku zainteresiranost naših studenata i potrebu redovitog održavanja takvih i sličnih projekata.

Također, već nekoliko godina uspješno provodimo natječaj Pravnikova stručna praksa kroz koji se studentima PFZG-a omogućuje obavljanje stručne prakse u odvjetničkom uredu te stjecanje prijeko potrebnog praktičnog iskustva i vještina rada, temelj za budućnost.

Unutar Udruge potičemo timski rad, prijateljsku suradnju i razvoj kvalitetnih ideja, kako kroz formalne sastanke, tako i kroz neformalna druženja svih članova. Sve zainteresirane studente pozivamo na naše sastanke koji se održavaju svaki petak u 18 sati na Trgu maršala Tita 3 u dvorani II (prizemlje lijevo), a više informacija i najave projekata možete pronaći na Facebook stranici Udruge Pravnik te web stranici www.pravnik.hr.


Obavijesti
Nema vijesti!
Copyright (C) 2017 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana